Besparen op je internet abonnement, hoe moet dat?

internet abonnement besparen

Besparen op je internet abonnement, hoe moet dat?

De vaste lasten in Nederland worden steeds duurder. Je betaalt je scheel aan energie, internet, verzekering en ga zo maar door. Gelukkig kun je op veel van die vaste lasten geld besparen door over te stappen. Zo ook op je internet abonnement.

Voor je zomaar overstapt is het slim om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Hoeveel Mb/s heb ik nodig?
  • Wat voor type pakket wil ik?
  • Heb ik een specifieke voorkeur voor provider?
  • Kan ik gebruik maken van een actie?

Hoeveel Mb/s heb ik nodig?

Ons advies is om te rekenen met 25 Mb/s per persoon. Dit is een prima snelheid voor wanneer je standaard taken uitvoert, zoals series kijken, mails checken of browsen. Ben jij of je huisgenoot veel bezig met streamen in hoge kwaliteit en 4K gaming? Reken dan 50 Mb/s per persoon. Hoe hogere snelheid, hoe duurder je internet pakket is. Kies dus niet voor een onnodig snel abonnement.

Wat voor type pakket wil ik?

Je hebt keuze uit drie typen: alleen internet, internet en tv en alles in 1. Een alleen internet abonnement is al vanaf € 31,- af te sluiten, internet & tv vanaf € 43,-. Alles in 1 is het over het algemeen duurste pakket, met een prijs vanaf € 44,- per maand. Maak je geen gebruik meer van vaste telefonie of televisie? Dan is het dus zeker waard om over te stappen naar een alleen internet abonnement.

Heb ik een specifieke voorkeur voor provider?

Het kan zijn dat je al een voorkeur hebt voor provider. Maar wij raden aan om toch eerst alle providers te vergelijken. Er zit namelijk nogal veel verschil in prijs per provider. De premium providers zoals KPN, T-Mobile en Ziggo hebben hun eigen netwerk, bieden hoogstaande klantenservice aan en vaak heb je een ruimere keuze uit abonnementen. Maar dit zie je dus ook terug in de prijs.

Prijsvechters zoals Youfone, Budget Alles in 1 en Online.nl leveren internet via het netwerk van de premium providers. Ze bieden eenvoudige abonnementen aan, voor een scherpe prijs. Ze laten je nooit meer betalen dan nodig is.

Kan ik gebruik maken van een actie?

Een van de belangrijkste vragen is: kan ik gebruik maken van een internet deal? Providers bieden nieuwe klanten namelijk vaak kortingen of gratis extra’s aan wanneer je naar hen overstapt. Denk hierbij aan een gratis zender pakket. Hierdoor kun je tientallen euro’s per jaar besparen. Op dit moment heeft bijvoorbeeld Ziggo een super deal. Je krijgt 12 maanden lang 50% korting op je internet en tv abonnement.

Internet postcodecheck

Weet jij nu hoe je geld kunt besparen? Met onze internet postcodecheck zie je direct welke internet pakketten beschikbaar zijn op jouw adres. Je hoeft alleen je postcode en huisnummer in te vullen. Je vergelijkt dan gemakkelijk alle abonnementen.