Glasvezel Groningen

Glasvezel in Groningen is voor 7% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 8.500 huishoudens. In 6 wijken en buurten in Groningen is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Groningen bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 54 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Groningen ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Groningen

Van alle huishoudens in Groningen is pas 7% aangesloten op glasvezel internet.

De binnenstad van Groningen is nog helemaal niet voorzien van supersnel glasvezel internet. De meeste glasvezel aansluitingen in Groningen bevinden zich in de 'groene' Florabuurt en de Oosterparkbuurt, aan de rand van de binnenstad. Ook het noordelijk deel van Eelderwolde, dat aan de provincie Drenthe grenst, is aangesloten op glasvezel.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Groningen glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Groningen is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

 • Eelderwolde
 • Herewegwijk en Helpman
 • Oosterparkbuurt
 • Meerstad
 • Klein Harkstede
 • Florabuurt

Glasvezel Groningen

 • 7% glasvezel in Groningen
 • ± 8.500 huishoudens met glasvezel internet
 • 5 glasvezel aanbieders
 • 54 glasvezel pakketten
 • Maximale downloadsnelheid : 500 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Groningen

Zoek je glasvezel internet in Groningen? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Groningen

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

Met Alles in 1 glasvezel heb je het gemak van razendsnel glasvezel internet, je favoriete tv-zenders en vaste telefonie in één abonnement. Alles in 1 met glasvezel in Groningen vergelijk je al vanaf 50 Mbit/s.

Welke glasvezel internetsnelheid past het beste bij jouw huishouden? Reken 25 Mbit/s per persoon. Wordt er veel online gestreamd en games gespeeld? Doe daar dan nog 25 Mbit/s extra bij.

100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
56,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
52,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Groningen

Kun je op jouw adres in Groningen geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Groningen vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Groningen.

Is er geen glasvezel op jouw adres? Dan kun je kiezen uit (A)DSL en kabel internet. Kabel is het beste alternatief van glasvezel, je kunt tot 1000 Mbit/s kiezen. Maar kabel internet is nog niet overal in Groningen mogelijk. (A)DSL is wel overal beschikbaar. Doe daarom altijd de postcodecheck om te zien welke internetverbinding jij kunt kiezen.

100 Mbit/s Alleen internet
37,50 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
150 Mbit/s Alleen internet
47,45 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Groningen

Groningen kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Groningen

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Groningen? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Groningen. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €40,00 Check
Online.nl Online.nl Alleen internet Glasvezel 100 Mb/s €41,50 Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €48,00 Check