Glasvezel Groningen

Glasvezel in Groningen is voor 6% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 7.300 huishoudens. In 6 wijken en buurten in Groningen is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Groningen bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 63 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Groningen ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Groningen

Van alle huishoudens in Groningen is pas 6% aangesloten op glasvezel internet. Voor een studentenstad als Groningen is dat bijzonder weinig. De belangrijkste verklaring voor het geringe aantal glasvezel aansluitingen is dat de aanleg van glasvezel internet in het buitengebied voor internetproviders, gezien de investeringskosten die zich niet snel laten terugverdienen, weinig rendabel is.

Wel lopen er lokale projecten en subsidieregelingen voor de uitrol van glasvezel waarmee de aanleg van glasvezel internet in Groningen gestaag door gaat.

De binnenstad van Groningen is nog helemaal niet voorzien van supersnel glasvezel internet. De meeste glasvezel aansluitingen in Groningen bevinden zich in de 'groene' Florabuurt en de Oosterparkbuurt, aan de rand van de binnenstad. Ook het noordelijk deel van Eelderwolde, dat aan de provincie Drenthe grenst, is aangesloten op glasvezel.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Groningen glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Groningen is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

 • Eelderwolde
 • Herewegwijk en Helpman
 • Oosterparkbuurt
 • Meerstad
 • Klein Harkstede
 • Florabuurt

Glasvezel Groningen

 • 6% glasvezel in Groningen
 • ± 7.300 huishoudens met glasvezel internet
 • 5 glasvezel aanbieders
 • 63 glasvezel pakketten
 • Maximale downloadsnelheid : 500 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Groningen

Zoek je glasvezel internet in Groningen? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Groningen

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

Woon je in Groningen en is op jouw postcode al glasvezel uitgerold? Dan kun je naast alleen glasvezel internet ook Alles in 1 met glasvezel abonnementen vergelijken. Met Alles in 1 heb je het gemak van je favoriete tv-zenders, vaste telefonie en razendsnel glasvezel internet in één abonnement. Alles in 1 met glasvezel in Groningen vergelijk je al vanaf 50 Mbit/s. De allersnelste Alles in 1 met glasvezel pakketten vind je met 500 Mbit/s.

Welke glasvezel internetsnelheid past het beste bij jouw huishouden? Een algemene vuistregel is dat wanneer je huishouden bestaat uit een gemiddeld gezin van 3 tot 4 personen, je met een internetsnelheid van 100 Mbit/s vaak prima uit de voeten kunt. Wordt er ook zwaar gegamed, gestreamed en veel tegelijk ge-upload? Kies dan bij voorkeur voor 200 Mbit/s tot 500 Mbit/s glasvezel internet.

100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
55,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
75 Zenders 54 HD Zenders
49,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Groningen

Kun je op jouw adres in Groningen geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Groningen vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Groningen.

In Groningen lijkt snel en stabiel kabel internet vanaf 40 Mbit/s tot 400 Mbit/s een voor de hand liggende keuze voor snel alternatief internet in de stad. Is kabel internet voor jou geen optie? Vergelijk dan de ruime keuze uit ADSL internet abonnementen vanaf 20 Mbit/s tot 200 Mbit/s.

100 Mbit/s Alleen internet
36,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
300 Mbit/s Alleen internet
58,95 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Groningen

Groningen kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Groningen

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Groningen? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Groningen. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

AanbiederSoort pakketType internetInternet snelheidPrijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€40,00Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€47,50Check
KPN KPN Internet en TV Glasvezel50 Mb/s€42,50Check