Glasvezel Eindhoven

Glasvezel in Eindhoven is voor 73% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 83.700 huishoudens. In 16 wijken en buurten in Eindhoven is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Eindhoven bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 54 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Eindhoven ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Eindhoven

Woon je in Eindhoven? Dan is de kans groot dat je glasvezel internet kunt ontvangen. In Eindhoven beschikt namelijk 73% van de huishoudens over glasvezel internet, dit is ver boven het landelijke gemiddelde van 49%.  Vooral het centrum en het Noord-Oosten van Eindhoven blijven achter met de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Ook in het Zuiden van Eindhoven zijn nog grote gebieden waar de bewoners niet kunnen kiezen voor glasvezel.

In het centrum van Eindhoven vind je vooral glasvezel internet ten zuiden van het station. In Limbeek, Hemelrijken en de Gildenbuurt kunnen de bewoners kiezen voor glasvezel.

In het Noorden van Eindhoven heeft bijna heel Woensel Noord toegang tot glasvezel internet, tot aan de Winston Churchilllaan. In Woensel Zuid hebben alleen de huishouden in Oude Gracht Oost en Hondsheuvel glasvezel internet. In West Eindhoven is heel Tongelre aangesloten op het glasvezelnetwerk.

In Zuid Eindhoven is Stratum helemaal aangesloten op glasvezel internet. In Gestel zijn er daarentegen geen glasvezel aansluitingen, maar kunnen de bewoners wel kiezen voor een snelle gemiddelde ADSL verbinding of kabel internet. In West Eindhoven vind je glasvezel rondom de Heistraat en Meerhoven, maar is er geen glasvezel in Hurk.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Eindhoven glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Eindhoven is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

 • Limbeek
 • Hemelrijken
 • Gildenbuurt
 • Oud-Woensel
 • Woensel-Noord
 • Prinsejagt
 • Vlokhoven
 • Eckhart
 • Vaartbroek
 • Hondsheuvels
 • Tongelre
 • Doornakker-West
 • Stratum
 • Tuindorp
 • Meerhoven
 • Heistraat

Glasvezel Eindhoven

 • 73% glasvezel in Eindhoven
 • ± 83.700 huishoudens met glasvezel internet
 • 5 glasvezel aanbieders
 • 54 glasvezel pakketten
 • Maximale downloadsnelheid : 500 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Eindhoven

Zoek je glasvezel internet in Eindhoven? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Eindhoven

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

Wanneer je in Eindhoven wilt kiezen voor een alles in 1 glasvezel abonnement dan kun je kiezen uit 6 verschillende glasvezel aanbieders.  Zij bieden alles in 1 abonnementen aan tussen de 50 en 500 Mb/s maar de grootste verschillen zijn de prijs, de inhoud van de zender pakketten en de extra's die je kunt krijgen. Bij KPN krijg je bijvoorbeeld een zender pakket met 75 zenders en kun je tegen bij betaling kiezen voor 4K televisie. Hiermee is KPN de eerste in Nederland die 4K televisie aanbiedt.

100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
56,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
52,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Eindhoven

Kun je op jouw adres in Eindhoven geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Eindhoven vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Eindhoven.

Inwoners van Eindhoven hebben gemiddeld gezien toegang tot een hoge ADSL internet snelheid. Hiermee is ADSL internet een prima alternatief voor glasvezel internet. Maar de snelheid van ADSL kan per postcode verschillen, doe daarom de internet postcodecheck om de snelheid op jouw postcode te bepalen. Wil je nog sneller internet in Eindhoven? Dan kun je kiezen voor het kabel internet van Ziggo. Zij leveren op dit moment een maximale internet snelheid van 400 Mb/s en dit kan ik de toekomst nog sneller worden. Het grootste verschil met glasvezel internet is dat Ziggo maar een upload snelheid van 10% van de download snelheid kan bieden.

100 Mbit/s Alleen internet
37,50 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
150 Mbit/s Alleen internet
47,45 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Eindhoven

Eindhoven kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Eindhoven

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Eindhoven? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Eindhoven. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €40,00 Check
Online.nl Online.nl Alleen internet Glasvezel 100 Mb/s €41,50 Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €48,00 Check