Glasvezel Amsterdam

Glasvezel in Amsterdam is voor 20% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 95.100 huishoudens. In 11 wijken en buurten in Amsterdam is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Amsterdam bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 54 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Amsterdam ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Amsterdam

In Amsterdam is lang niet overal glasvezel internet aanwezig. Slechts 20% van de huishoudens in Amsterdam is aangesloten op het supersnelle glasvezel netwerk. Het westen en oosten van Amsterdam hebben de grootste dekking van glasvezel aansluitingen. In het centrum van Amsterdam zijn nog bijna geen glasvezel internet aansluitingen.

Dat binnen de grachtengordel van Amsterdam zo weinig glasvezel te vinden is komt waarschijnlijk door het feit dat het glasvezel netwerk fysiek in de grond gelegd moet worden. Daarvoor moet de straat opengebroken worden.

Grote dekking Oostelijk havengebied
In het Oostelijk havengebied is er relatief gezien wel veel glasvezel aanwezig, zo is praktisch heel Zeeburg, de Indische buurt en een deel van de Oosterparkbuurt voorzien van glasvezel internet. Ook het Steigereiland en IJburg heeft volledig toegang tot glasvezel internet.

Grote dekking Amsterdam-West
Naast Amsterdam-Oost is er in Amsterdam-West en Nieuw-West ook aardig wat glasvezel internet aanwezig. In Amsterdam-West is een deel van de Kolenkitbuurt aangesloten op het glasvezel netwerk. In Amsterdam Nieuw-West heeft een groot deel van de huishoudens in Osdorp, Nieuw Sloten en De Aker toegang tot glasvezel internet.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Amsterdam glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Amsterdam is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

 • Bos en Lommer
 • De Aker
 • IJburg
 • Indische Buurt
 • Kolenkitbuurt
 • Nieuw Sloten
 • Oosterparkbuurt
 • Osdorp
 • Slotervaart
 • Water Graafsmeer
 • Zeeburg

Glasvezel Amsterdam

 • 20% glasvezel in Amsterdam
 • ± 95.100 huishoudens met glasvezel internet
 • 5 glasvezel aanbieders
 • 54 glasvezel pakketten
 • Maximale downloadsnelheid : 750 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Amsterdam

Zoek je glasvezel internet in Amsterdam? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Amsterdam

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

In Amsterdam zijn verschillende alles in 1 pakketten beschikbaar met glasvezel internet. Je kiest hierbij zelf welke internet snelheid je wilt hebben.

Alles in 1 glasvezel pakketten worden geleverd met een snelheid vanaf 50 MB/s tot 1000 Mb/s.

Woon je met meer dan drie personen in huis of ben je een groot verbruiker van internet? Dan is het slim om te kiezen voor een snelheid van minstens 100 Mb/s. Je hebt daarmee minder snel last van traag internet wanneer je met meerdere apparaten verbinding hebt met internet.

100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
56,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
52,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Amsterdam

Kun je op jouw adres in Amsterdam geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Amsterdam vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Amsterdam.

In Amsterdam zijn er verschillende aanbieders van ADSL internet. Maar net als glasvezel internet is ADSL niet overal beschikbaar, of alleen met een hele lage internet snelheid. Met behulp van de internet postcodecheck zie je naast de beschikbaarheid van glasvezel ook de maximale ADSL snelheid op je postcode. Liever kabel internet van Ziggo? Ziggo levert internet met een maximale download snelheid van 400 Mb/s en komt daarmee in de buurt van glasvezel internet.

100 Mbit/s Alleen internet
37,50 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
150 Mbit/s Alleen internet
47,45 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Amsterdam

Amsterdam kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Amsterdam

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Amsterdam? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Amsterdam. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €40,00 Check
Online.nl Online.nl Alleen internet Glasvezel 100 Mb/s €41,50 Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €48,00 Check