Glasvezel Utrecht

Glasvezel in Utrecht is voor 26% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 45.400 huishoudens. In 9 wijken en buurten in Utrecht is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Utrecht bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 63 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Utrecht ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Utrecht

Van de hoofdsteden in de Randstad is Utrecht momenteel het verste met het uitrollen van het glasvezel netwerk. Ruim 26% van de huishoudens heeft toegang tot  glasvezel internet. Het grootste deel van de aansluitingen bevindt zich in de nieuwste wijken buiten het oude hart van Utrecht.

Zo is in Utrecht-West, Nederlands grootste Vinexwijk Leidsche Rijn aangesloten op glasvezel internet en hebben de nieuwere wijken Terwijde, Vleuterweide, Parkwijk 't Zand en omgeving voor het grootste deel toegang tot razendsnel glasvezel internet. Een logische stap, omdat met de aanleg van nieuwe delen van Utrecht tegelijk werd nagedacht over de uitbreiding van het glasvezel netwerk.

Wanneer ook de binnenstad van Utrecht toegang krijgt tot glasvezel internet is nog onduidelijk. Het openbreken van het stadshart is een dure financiële aangelegenheid. De verwachting is daarom dat eerste de buitenwijken van Utrecht zullen worden aangesloten op glasvezel.

Op dit moment is het dichtst bij het centrum van Utrecht alleen een klein deel van de Tweede Daalsebuurt en Pijlsweerd aangesloten op het supersnelle glasvezel netwerk.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Utrecht glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Utrecht is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

 • Vleuterweide
 • Hoge Weide
 • Parkwijk 't Zand
 • Terwijde
 • Langerak
 • Hogeweide
 • Veemarkt
 • Pijlsweerd
 • Tweede Daalsebuurt

Glasvezel Utrecht

 • 26% glasvezel in Utrecht
 • ± 45.400 huishoudens met glasvezel internet
 • 5 glasvezel aanbieders
 • 63 glasvezel pakketten
 • Maximale downloadsnelheid : 500 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Utrecht

Zoek je glasvezel internet in Utrecht? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Utrecht

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

In Utrecht heb je naast alleen internet én internet en tv ook de keuze voor Alles in 1 met glasvezel. Woon je in het westen van Utrecht en is jouw woning aangesloten op glasvezel? Vergelijk dan ook Alles in 1 met glasvezel via onze internetvergelijker. Vanwege de combinatie van internet met tv en bellen, geven providers pakketkorting op een Alles in 1 abonnement. Zo heb je supersnel glasvezel, je favoriete tv-zenders en de mogelijkheid om te bellen tegen vaste lage tarieven. Alles in 1 abonnementen met glasvezel vergelijk je vanaf 50  Mbit/s tot 500 Mbit/s.

100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
55,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
75 Zenders 54 HD Zenders
49,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Utrecht

Kun je op jouw adres in Utrecht geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Utrecht vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Utrecht.

Woon je in het centrum of omstreken van het hart van Utrecht? Dan kun je helaas nog geen glasvezel internet in huis halen. Je hebt dan de keuze uit ADSL of kabel internet. Kies voor kabel internet vanaf 40 Mbit/s wanneer snel en stabiel internet belangrijk voor je is. Kabel internet is verkrijgbaar tot maar liefst 400 Mbit/s. Wil je vooral goedkoop internet, bekijk dan alle ADSL abonnementen vanaf 20 Mbit/s op jouw postcode.

100 Mbit/s Alleen internet
36,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
300 Mbit/s Alleen internet
58,95 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Utrecht

Utrecht kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Utrecht

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Utrecht? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Utrecht. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

AanbiederSoort pakketType internetInternet snelheidPrijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€40,00Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€47,50Check
KPN KPN Internet en TV Glasvezel50 Mb/s€42,50Check