Glasvezel Rotterdam

Glasvezel in Rotterdam is voor 3% van de huishoudens beschikbaar. Dit zijn ongeveer 9.500 huishoudens. In 3 wijken en buurten in Rotterdam is glasvezel (gedeeltelijk) beschikbaar. Op het netwerk van glasvezel Rotterdam bieden 5 glasvezel aanbieders internet aan, daarmee heb je keuze uit 54 glasvezel abonnementen. Is op jouw adres nog geen glasvezel uitgerold? Naast glasvezel heb je in Rotterdam ook keuze uit ADSL internet en kabel internet van Ziggo.

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet Rotterdam

Het aanbod van glasvezel internet in Rotterdam is erg laag, maar een klein aantal huishoudens heeft toegang tot het glasvezelnetwerk. Deze huishoudens liggen maar in de wijken in Noord-Oost en Noord-West Rotterdam. In het centrum van Rotterdam is nog geen glasvezel te vinden.

Voor het leggen van de glasvezel kabel moet de straat opengebroken worden. Dit is een dure en tijdrovende klus die ook nog eens veel overlast veroorzaakt. Hierdoor zie je vaak dat het centrum van grote steden nog niet beschikken over glasvezel internet. Dit is bij de stad Rotterdam ook het geval. In het centrum van Rotterdam vind je praktisch geen glasvezel.

In het Noord-Oosten van Rotterdam is de wijk Nesselande voor het grootste deel aangesloten aan het glasvezel netwerk.  Hier kunnen de inwoners kiezen voor het super snelle glasvezel internet. In het Noord-Westen van Rotterdam kunnen een aantal woningen onder Zestienhoven glasvezel internet ontvangen.

Het lijkt er op dat er plannen zijn om dit gebied uit te breiden en meer huizen in het Noord-Oosten van Overschie aan te sluiten aan het glasvezelnetwerk. Ook wordt vanaf juli 2018 begonnen met de aanleg van glasvezel internet in West-Kralingen. De bedoeling is dat hiermee nog eens 12.000 woningen worden aangesloten op het glasvezel netwerk.

Waar is glasvezel beschikbaar?

Op dit moment is in een deel van Rotterdam glasvezel internet beschikbaar. Met de glasvezel check zie je snel of er op jouw postcode glasvezel internet aanwezig is.

In de volgende wijken in Rotterdam is (gedeeltelijk) glasvezel internet beschikbaar:

  • Nesselande
  • Overschie
  • Lloydkwartier

Glasvezel Rotterdam

  • 3% glasvezel in Rotterdam
  • ± 9.500 huishoudens met glasvezel internet
  • 5 glasvezel aanbieders
  • 54 glasvezel pakketten
  • Maximale downloadsnelheid : 500 Mb/s

Glasvezel vergelijken in Rotterdam

Zoek je glasvezel internet in Rotterdam? Dan is het handig om alle glasvezel abonnementen te vergelijken en de filters te gebruiken. Vul je postcode en huisnummer in en zie direct welke glasvezel abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres! Met de internet postcodecheck kun je snel, gemakkelijk en uitgebreid glasvezel vergelijken.

Alles in 1 glasvezel Rotterdam

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in hetzelfde pakket. Diverse providers bieden dit soort pakketten aan. Daarbij verschillen zij in prijs en het aantal zenders dat ze aanbieden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten. Daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

De inwoners van Rotterdam met een glasvezel verbinding kunnen kiezen uit verschillende alles in 1 glasvezel abonnementen. In de tabel laten we de goedkoopst alles in 1 glasvezel pakketten zien vanaf een snelheid van 100 Mb/s. Deze internetsnelheid is voldoende voor een huishouden tot 3 personen. Wil je sneller of juist minder snel internet? Alles in 1 glasvezel in Rotterdam wordt aangeboden vanaf een snelheid van 50 Mb/s tot 500 Mb/s.

100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
57,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
86 Zenders 49 HD Zenders
56,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
52,50 per maand
check

Alternatieven glasvezel Rotterdam

Kun je op jouw adres in Rotterdam geen glasvezel ontvangen? Kies dan voor alternatief internet: ADSL of kabel internet. Met ADSL kun je een maximale snelheid van 100Mb/s bereiken. Wil je liever sneller internet dat in de buurt komt van de snelheid van glasvezel internet, kies dan voor kabel internet. Op de pagina internet in Rotterdam vind je meer informatie over alternatieven voor glasvezel in Rotterdam.

Naast de lage hoeveelheid huishoudens met glasvezel in Rotterdam valt het ook op dat er een lage gemiddelde ADSL snelheid is in Rotterdam. Door de techniek die gebruikt wordt kan de internet snelheid wel per woning verschillen. Met de internet postcodecheck zie je direct wat je maximale internet snelheid is op jouw postcode.

Wil je sneller internet ontvangen? Dan kun je kiezen voor het kabel internet van Ziggo. Via het zogenoemde kabel internet kun je tot een snelheid van 400 Mb/s Ziggo internet in Rotterdam ontvangen.

100 Mbit/s Alleen internet
37,50 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
35,00 per maand
check
150 Mbit/s Alleen internet
47,45 per maand
check

Glasvezel aanbieders in Rotterdam

Rotterdam kent verschillende glasvezel aanbieders. De providers bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1 en internet en telvisie. Maar ook abonnementen met alleen glasvezel internet. Wil je meer weten over de specifiek glasvezel aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de glasvezel aanbieder.

Goedkoop glasvezel Rotterdam

Ben je op zoek naar goedkoop internet in Rotterdam? Omdat er steeds meer concurrentie komt op de glasvezelmarkt, bieden de glasvezel aanbieders steeds vaker goedkoop glasvezel aan. Hieronder vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen van de 5 glasvezel aanbieders in Rotterdam. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Dan kun je hier glasvezel vergelijken.

Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €40,00 Check
Online.nl Online.nl Alleen internet Glasvezel 100 Mb/s €41,50 Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €48,00 Check