Glasvezel vergelijker

Glasvezel check

Met behulp van de glasvezel check kun je zien of jij super snel internet kunt ontvangen op jouw postcode. Op dit moment leveren internetproviders internetsnelheden van 50 tot 500Mb/s maar in de toekomst zijn veel hoger snelheden mogelijk. Helaas is glasvezel nog lang niet op elke postcode aanwezig. Om er zeker van te zijn of je op jouw eigen postcode glasvezel kunt ontvangen kun je een glasvezel check doen.

Wanneer er glasvezel aanwezig is op je postcode dan kun je dit op verschillende manieren ontvangen. Zo kun je er voor kiezen om alleen super snel internet te ontvangen of kun je het combineren met televisie of met televisie en telefonie. In onze vergelijker kun je alle glasvezel pakketten van alle internetproviders gemakkelijk vergelijken. Is er geen glasvezel internet aanwezig gebruik dan de internet postcodecheck om andere internetpakketten te zien.

Wat is Glasvezel internet?

Glasvezel internet wordt vervoerd met behulp van een hoogwaardige kabel die is samengesteld uit glazen draden, via deze glasvezelkabel kan razendsnel data verstuurd worden. In tegenstelling tot het koper- en kabelnetwerk moet het glasvezel netwerk nog in bijna de helft van Nederland aangelegd worden. Daarom beschikt nog niet iedereen over het razendsnelle glasvezel netwerk.

Glasvezel duur?

Omdat glasvezel een nieuwe techniek is maar ook omdat het razendsnel internet levert kan het zijn dan glasvezel internet iets duurder is. Maar tegenwoordig kruipen de prijzen van ADSL en glasvezel internet steeds dichter bij elkaar. Meestal is de download en upload snelheid van het glasvezel dan wel een stuk lager (50 Mb/s of 100Mb/s) dan de maximale glasvezel internetsnelheid van 500Mb/s. Maar met de voordelen van glasvezel, zoals een hoge upload snelheid en stabielere verbinding, is het kiezen voor glasvezel internet dan wel een goede keus.

Glasvezel providers vergelijken

Met de glasvezel check kun je zien of je op jouw postcode glasvezel internet kunt ontvangen. Hoor jij bij de gelukkige helft van Nederland die glasvezel internet kan ontvangen vergeet dan niet de verschillende glasvezel providers te vergelijken. Ondanks dat iedere provider het glasvezel internet via het zelfde netwerk levert kunnen de glasvezel providers wel andere maandprijzen rekenen en stunten met andere acties. Met behulp van de internet vergelijker kun je alle glasvezel aanbieders vergelijken op jaar- en maandprijs maar ook op internet snelheid en verschillende soorten pakketten.

Glasvezel check Ziggo

Veel bezoekers zoeken een glavezel check van Ziggo maar deze bezoekers moeten we helaas teleurstellen. Ziggo levert namelijk geen glasvezel internet aan huishoudens. Hoe dit precies zit leggen we uit in het artikel : Ziggo glasvezel . Hier leggen we uit hoe het nu echt zit met Ziggo glasvezel en kun je op basis van die informatie zelf de keuze maken tussen Ziggo of glasvezel internet.

Toekomst van Glasvezel

De laatste jaren neemt het aantal nieuwe glasvezel verbindingen steeds verder af. Dit komt omdat KPN, de grootste partij die zich bezig houdt met het aanleggen van het glasvezelnetwerk, de focus meer lijkt te leggen bij het verbeteren van het huidige DSL netwerk in plaats van het uitbreiden van het glasvezel netwerk.
Veel gestelde vragen
over de Glasvezel check
Heb je een vraag over glasvezel internet? Wij helpen je graag!

Glasvezel: de nieuwste en snelste manier om te kunnen internetten. Bekijk hier de veel gestelde vragen over glasvezel internet.
Tip: vul je postcode in en doe de glasvezel check om te zien of je al glasvezel kunt ontvangen.


Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met ons op via mail.