9.5 van klanten op Kiyoh
9.5 van klanten op Kiyoh
14 dagen bedenktijd
Glasvezel check Glasvezel check svg

Glasvezel check

Doe de glasvezel check en zie meteen of jij al glasvezel op je adres kunt ontvangen.

Postcode Huisnummer
Al 10.492 mensen gingen je voor

Wat is de glasvezel check?

Met onze glasvezel check kom je er direct achter of je al een glasvezel abonnement kan afsluiten. In Nederland is inmiddels meer dan de helft van de huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk. En daar komen er steeds meer bij.

Zo werkt de glasvezel check:

Vul hierboven je postcode en huisnummer in en onze glasvezel check doet de rest. Je ziet direct of er glasvezel op jouw adres beschikbaar is. In de vergelijker zie je vervolgens bij welke providers je glasvezel internet kunt afsluiten. Heb je nog geen mogelijkheid voor glasvezel? Dan krijg je via ons meteen te horen wanneer er glasvezel wordt aangelegd op jouw adres

Met glasvezel vergelijken kunnen wij zien wat voor internet aansluitingen er op jouw adres beschikbaar zijn. Op basis van wat er beschikbaar is, tonen wij een vrijblijvend overzicht van internet abonnementen. Zo weet je direct welke abonnement het beste bij jou past.

Glasvezel abonnementen

De meest gekozen glasvezel abonnementen van dit moment:

Provider Type internet Pakket Per maand
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Glasvezel 50 Mb/s €43,00
Youfone Youfone Glasvezel 100 Mb/s €42,00
Online.nl Online.nl Glasvezel 100 Mb/s €44,50
KPN KPN Glasvezel 1000 Mb/s €52,50
Odido Odido Glasvezel 100 Mb/s €45,00
Glasvezel abonnementen

Glasvezel aanbieders

In Nederland zijn er meerdere glasvezel aanbieders. Niet alle glasvezel aanbieders leveren glasvezel internet op jouw adres. Doe daarom de glasvezel check en krijg direct een overzicht van wat er bij jou geleverd kan worden.

De providers die glasvezel aanbieden zijn:

 • KPN
 • Odido
 • Budget Alles in 1
 • Online.nl
 • Youfone
 • Caiway
 • Delta
 • Solcon

KPN glasvezel

KPN is in Nederland de grootste glasvezel aanbieder. Naast het leveren van glasvezel internet is KPN ook grotendeels verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het huidige glasvezel netwerk in Nederland. Door de overname van Reggefiber heeft KPN zijn positie als grootste aanlegger van glasvezel internet alleen maar verstevigd.

KPN heeft als ambitie om eind 2026 ongeveer 80% van alle Nederlandse huishoudens aan te sluiten op de glasvezelnetwerken KPN en Glaspoort.

Meer informatie over KPN glasvezel, het glasvezel netwerk in het algemeen en de alternatieve glasvezel aanbieders lees je op onze KPN glasvezel pagina.

Ziggo glasvezel

Ben je op zoek naar een glasvezel abonnement bij Ziggo? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Ondanks dat het netwerk van Ziggo voor een groot deel uit glasvezel bestaat, is het laatste stukje naar de voordeur een Coax kabel. Dit wordt ook wel kabel internet genoemd. Desondanks levert Ziggo hoge internetsnelheden die in de buurt komen van de maximale glasvezel internet snelheid.

Wil je meer weten over hoe Ziggo kabel vergelijkt glasvezel? Op onze Ziggo glasvezel pagina leggen we precies uit hoe het zit zodat jij op basis van die informatie zelf de keuze kunt maken tussen kabel internet van Ziggo of glasvezel internet bij een andere provider.

Veelgestelde vragen over de glasvezel check

Waarom is er nog geen glasvezel beschikbaar op mijn adres?

Nog niet alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten op het glasvezel netwerk. Dit is een kostbare en tijdrovende klus waarbij op basis van animo wordt bepaald welke wijken er eerst aan de beurt zijn. Wel worden er op dit moment in rap tempo steeds meer gemeenten aangesloten op het glasvezel netwerken in heel Nederland. Inmiddels heeft meer dan de  helft van de Nederlandse huishoudens glasvezel beschikbaar. De verwachting is dat in 2025 84% van alle huishoudens zijn aangesloten.

Wanneer krijg ik glasvezel?

Ben je benieuwd wanneer jouw postcode op de planning staat? Laat dan je e-mailadres achter en krijg een seintje zodra er glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Welke snelheid kan ik met glasvezel ontvangen?

Met glasvezel internet kun je snelheden tot 1000 Mb/s ontvangen. Meestal worden glasvezel abonnementen aangeboden in snelheden van 100 Mb/s, 200 Mb/s, 500 Mb/s en 1000 Mb/s. Ben je op zoek naar een goedkoop internet abonnement? Kies dan voor een glasvezel abonnement met lage snelheid van 100 Mb/s.

Wat is het voordeel van glasvezel ten opzichte van ADSL en kabel?

Een glasvezel verbinding heeft in meerdere opzichten de voorkeur boven een ADSL of kabel verbinding. Glasvezel is namelijk razendsnel, betrouwbaar en zeer stabiel. Daarnaast kun je met glasvezel makkelijk meerdere (zware) taken tegelijk uitvoeren.

De voordelen van glasvezel internet op een rij:

 • Razendsnel internet vanaf 100 tot 1000 Mb/s
 • Altijd een zeer stabiele verbinding
 • Download- en uploadsnelheid zijn even hoog

Kan ik met glasvezel even snel uploaden als downloaden?

Ja, uploaden en downloaden via glasvezel internet gaat even snel. Hierdoor kun je sneller zwaardere bestanden versturen zoals 4K video’s. Bij kabel en ADSL is de upload snelheid een stuk trager.

Glasvezel vergelijken in jouw woonplaats

Wil jij weten of je in jouw stad glasvezel kunt ontvangen? We hebben een aantal steden uitgelicht die beschikken over een glasvezel aansluiting. Staat jouw stad er niet tussen? Maak dan gebruik van de glasvezel check om te zien of je op jouw postcode glasvezel kunt ontvangen.