Glasvezel Check

Wil je weten of je op jouw postcode glasvezel internet kunt ontvangen? Met de glasvezel check krijg je direct te zien of je glasvezel internet kunt krijgen. Ook krijg je direct een overzicht van alle glasvezel aanbieders.

Glasvezel check

In Nederland is bijna de helft van de huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk. Wanneer je niet weet of je op jouw postcode glasvezel kunt ontvangen kun je de glasvezel check doen. Dan zie je snel en gemakkelijk of jouw huishouden aangesloten is op het glasvezel netwerk.

De glasvezel check kun je doen door je postcode en huisnummer in te vullen en op check te drukken. Wij bekijken dan wat voor internet aansluitingen er op jouw adres beschikbaar zijn, want naast glasvezel is het ook mogelijk om ADSL en Kabel internet te ontvangen. Op basis van deze gegeven geven wij jou een een vrijblijvend overzicht van het beschikbare internet op jouw postcode.

Kun je glasvezel ontvangen? Dan krijg je direct een overzicht van alle glasvezel pakketten die beschikbaar zijn op jouw postcode. Zo kun je kiezen tussen bijvoorbeeld alleen glasvezel internet maar ook een combinatie van glasvezel internet, interactieve televisie en telfonie samen in 1 pakket. Je kun ook kiezen welke internetsnelheid je wilt ontvangen. Glasvezel pakketten variëren van 50 Mb/s tot 750 Mb/s.

Glasvezel vergelijken

Door glasvezel te vergelijken kun je het beste of goedkoopste glasvezel pakket kiezen dat het beste bij jou past. Zo kun je al snel elke maand geld besparen. Wanneer je glasvezel gaat vergelijken is het handig om eerst te bedenken wat jij nodig hebt. Door op de onderstaande knop te drukken krijg je alle informatie over glasvezel vergelijken.

Glasvezel aanbieders

In Nederland zijn er een aantal verschillende glasvezel aanbieders. Wanneer je de glasvezel check gebruikt krijg je direct een overzicht van alle glasvezel aanbieders die op jouw postcode een glasvezel abonnement leveren.

Terwijl je bij alle glasvezel aanbieders de zelfde maximale internetsnelheid kunt ontvangen verschillende de glasvezel aanbieders toch van elkaar. Zo vragen de glasvezel aanbieders verschillende prijzen voor hun pakketten, zoals een lager internetsnelheid voor een lagere maandprijs.

Glasvezel check

Waarom glasvezel

Door de techniek die gebruikt wordt bij glasvezel internet is de verbinding vele malen stabieler in tegenstelling tot ADSL en Kabel internet. Hierdoor zijn er minder storingen, waardoor jij altijd online kunt zijn!

Met glasvezel internet krijg je naast een supersnelle downloadsnelheid ook een super snelle uploadsnelheid die gelijk is aan de downloadsnelheid. De uploadsnelheid heb je om gegevens naar het internet te sturen, op dit moment maken wij hier minder gebruik van maar wanneer wij steeds meer slimme apparaten in huis krijgen zullen wij steeds meer upload snelheid nodig hebben.

Veel gestelde vragen over Glasvezel

Heb je een vraag over glasvezel internet? Wij helpen je graag!

Glasvezel: de nieuwste en snelste manier om te kunnen internetten. Bekijk hier de veel gestelde vragen over glasvezel internet. Tip: vul je postcode in en doe de glasvezel check om te zien of je al glasvezel kunt ontvangen. Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met ons op via mail.

Waarom zou ik kiezen voor glasvezel boven kabel of ADSL?
Waarom kan ik geen glasvezel krijgen in mijn wijk?
Kan ik met glasvezel even snel uploaden als downloaden?
Zitten er ook nadelen aan een glasvezel verbinding?
Ik woon in appartement of bovenwoning. Kan ik dan ook glasvezel krijgen?
Heb ik als gebruiker van glasvezel ook te maken met ‘fair use policy’?

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Ben je op zoek naar een alles in 1 pakket met glasvezel internet? Dat is ook mogelijk! Wanneer je glasvezel op jouw postcode kunt ontvangen dan kun je ook kiezen voor alles in 1 glasvezel. Je ontvangt dan glasvezel internet, televisie en telefoon in één pakket.

Hiernaast laten we een aantal alles in 1 glasvezel pakketten zien. Wanneer je de glasvezel check gebruikt kun je alle pakketten vergelijken.

100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
55,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
78 Zenders 57 HD Zenders
59,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
52,50 per maand
check

KPN glasvezel

KPN is in Nederland de grootste glasvezel aanbieder. Maar naast het leveren van glasvezel internet is KPN ook grotendeels verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het huidige glasvezel netwerk in Nederland. Door de overname van Reggefiber heeft KPN zijn positie als grootste aanlegger van glasvezel internet alleen maar verstevigd. Helaas zijn sinds deze overname het aantal nieuwe glasvezel verbindingen in Nederland afgenomen, maar lijkt het erop van KPN zich focust op het verbeteren van het koper netwerk.

In het artikel KPN glasvezel vind je meer informatie over KPN glasvezel, het glasvezel netwerk in het algemeen en de alternatieve glasvezel aanbieders.

Ziggo glasvezel

Veel bezoekers zoeken met de glavezel check een glasvezel abonnement van Ziggo maar deze bezoekers moeten we helaas teleurstellen. Ondanks dat het Ziggo internet netwerk voor een groot deel uit glasvezel kabel bestaat is het laatste stukje naar de voordeur een Coax kabel, dit wordt ook wel kabel internet genoemd. Desondanks kan Ziggo hoge internetsnelheden leveren die in de buurt komen van de maximale glasvezel internet snelheid van dit moment.

Hoe dit precies zit leggen we uit in het artikel : Ziggo glasvezel . Hier leggen we uit hoe het nu echt zit met Ziggo glasvezel en kun je op basis van die informatie zelf de keuze maken tussen Ziggo of glasvezel internet.

Glasvezel vergelijken in jouw woonplaats

Ben je op zoek naar glasvezel in jouw stad? Hieronder hebben we een aantal steden uitgelicht over de beschikbaarheid van glasvezelinternet. Staat jouw stad er niet tussen dan kun je altijd de glasvezel check te doen om de situatie op jouw postcode te bekijken.