Glasvezel check
9.5 van klanten op Kiyoh

Glasvezel check

Doe de glasvezel check en zie meteen of jij al glasvezel op je adres kunt ontvangen.

9.5 van klanten op Kiyoh
Thuiswinkel partner via Keuze.nl

Wat is de glasvezel check?

Met de glasvezel check kom je er snel achter of jij ook glasvezel kunt ontvangen. In Nederland is bijna de helft van de huishoudens aangesloten op het glasvezel netwerk.

Vul je postcode en huisnummer in en de glasvezel postcodecheck doet de rest. Met de glasvezel check kunnen wij zien wat voor internet aansluitingen er op jouw adres beschikbaar zijn. Naast glasvezel is het namelijk ook mogelijk om ADSL en kabel te ontvangen. Wij tonen een vrijblijvend overzicht van de beschikbare internet abonnementen op jouw adres. Met glasvezel vergelijken kom je er vervolgens achter welk abonnement het beste bij jou past.

Glasvezel abonnementen

De meest gekozen glasvezel abonnementen zijn:

Provider Type internet Pakket Per maand
Youfone Youfone Glasvezel 100 Mb/s €43,00
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Glasvezel 50 Mb/s €41,50
Youfone Youfone Glasvezel 200 Mb/s €47,00
Online.nl Online.nl Glasvezel 100 Mb/s €41,50
T-Mobile T-Mobile Glasvezel 100 Mb/s €45,00
Glasvezel abonnementen

Glasvezel aanbieders

In Nederland zijn meerdere glasvezel aanbieders. Wanneer je de glasvezel check gebruikt krijg je direct een overzicht van alle glasvezel aanbieders die op jouw postcode glasvezel internet leveren.

KPN glasvezel

KPN is in Nederland de grootste glasvezel aanbieder. Maar naast het leveren van glasvezel internet is KPN ook grotendeels verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het huidige glasvezel netwerk in Nederland. Door de overname van Reggefiber heeft KPN zijn positie als grootste aanlegger van glasvezel internet alleen maar verstevigd. Helaas zijn sinds deze overname het aantal nieuwe glasvezel verbindingen in Nederland afgenomen, maar lijkt het erop van KPN zich focust op het verbeteren van het koper netwerk.

In het artikel KPN glasvezel vind je meer informatie over KPN glasvezel, het glasvezel netwerk in het algemeen en de alternatieve glasvezel aanbieders.

Ziggo glasvezel

Veel bezoekers zoeken met de glavezel check een glasvezel abonnement van Ziggo maar deze bezoekers moeten we helaas teleurstellen. Ondanks dat het Ziggo internet netwerk voor een groot deel uit glasvezel kabel bestaat is het laatste stukje naar de voordeur een Coax kabel, dit wordt ook wel kabel internet genoemd. Desondanks kan Ziggo hoge internetsnelheden leveren die in de buurt komen van de maximale glasvezel internet snelheid van dit moment.

Hoe dit precies zit leggen we uit in het artikel: Ziggo glasvezel . Hier leggen we uit hoe het nu echt zit met Ziggo glasvezel en kun je op basis van die informatie zelf de keuze maken tussen Ziggo of glasvezel internet.

Veelgestelde vragen over de glasvezel check

Waarom kan ik geen glasvezel krijgen op mijn adres?

Nog niet alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten op het glasvezel netwerk. Dit is een kostbare en tijdrovende klus, waarbij op basis van animo wordt bepaald welke wijken eerst aan de beurt zijn. Wel worden in rap tempo nu steeds meer gemeenten aangesloten in heel Nederland. Dit gaat met duizenden aansluitingen per maand tegelijk.

Benieuwd wanneer jouw postcode op de agenda staat? Ontvang een seintje per e-mail wanneer jij glasvezel krijgt door je postcode en e-mail adres in te vullen.

Wat is het voordeel van glasvezel ten opzichte van ADSL en kabel?

Een glasvezel internetverbinding heeft in meerdere opzichten de voorkeur boven een kabel of ADSL verbinding. Glasvezel is razendsnel en zeer stabiel. Met name op hele grote afstanden tussen ontvanger en centrale is glasvezel zeer betrouwbaar, in tegenstelling tot kabel en DSL.

Daarnaast kun je met glasvezel gemakkelijk meerdere (zware) taken tegelijk uitvoeren. Dit merk je met name terug in alles-in-1 pakketten, wanneer je tegelijk zou bellen, TV kijken en internetten.

Welke snelheid kan ik ontvangen met glasvezel?

Met glasvezel kun je snelheden tot 750 Mb/s ontvangen. Meestal worden glasvezel abonnementen aangeboden in snelheden van 50 Mb/s, 100 Mb/s, 200 Mb/s en 500 Mb/s. Wil je het liefste een goedkoop internet abonnement? Dan kun je het beste kiezen voor 50 Mb/s tot 100 Mb/s.

Kan ik met glasvezel even snel uploaden als downloaden?

Ja, downloaden en uploaden via glasvezel gaat even snel. Hierdoor kun je sneller zwaardere bestanden versturen, zoals 4k video’s. Bij kabel en (A)DSL is de upload snelheid een stuk lager.

Glasvezel vergelijken in jouw woonplaats

Wil jij weten of je in jouw stad glasvezel kunt ontvangen? We hebben een aantal steden uitgelicht die beschikken over een glasvezel aansluiting. Staat jouw stad er niet tussen? Maak dan gebruik van de glasvezel check om te zien of je op jouw postcode glasvezel kunt ontvangen.