Internet thuis

Ben je op zoek naar een internet abonnement voor thuis? Hier vind je alle informatie en kun je direct alle internet thuis abonnementen vergelijken.

Internet voor thuis

Ben je op zoek naar een abonnement voor het beste internet thuis? Met de internet postcodecheck krijg je snel een overzicht van welke internet abonnementen er beschikbaar zijn bij jou thuis.

In de meeste gevallen kun je kiezen tussen ADSL internet, kabel internet van Ziggo en glasvezel internet. Welk internet type jij moet kiezen is afhankelijk van de wensen die jij hebt voor het internet thuis. Op deze pagina bespreken we de verschillen tussen ADSL, kabel en glasvezel internet voor thuis.

Naast de verschillende soorten internet kun je zelf de inhoud van je internet abonnement bepalen. Wil je bijvoorbeeld een alles in 1, internet en tv of alleen razendsnel internet thuis?

Goedkoop internet thuis

De goedkoopste internet thuis pakketten zijn:

Provider Type internet Pakket Per maand
Online.nl Online.nl ADSL 100 Mb/s €43,50
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 ADSL 100 Mb/s €35,50
Online.nl Online.nl Glasvezel 100 Mb/s €44,50
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Glasvezel 50 Mb/s €43,00
Odido Odido ADSL 50 Mb/s €32,50
Youfone Youfone Glasvezel 100 Mb/s €41,50
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Glasvezel 100 Mb/s €45,00
Odido Odido ADSL 100 Mb/s €35,00
Odido Odido Glasvezel 100 Mb/s €45,00
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Glasvezel 200 Mb/s €49,00
Goedkoop internet thuis

Glasvezel internet thuis

Wil je thuis graag het allersnelste internet ontvangen? Dan moet je kiezen voor glasvezel internet! Helaas kunnen nog niet alle huishoudens in Nederland glasvezel internet ontvangen omdat zij nog niet aangesloten zijn aan het glasvezel netwerk. Met behulp van de glasvezel check zie je snel of jij glasvezel internet thuis kunt ontvangen.

Kun jij thuis wel glasvezel internet ontvangen, dan heb je een ruime keuze tussen verschillende internet aanbieders. Ondanks dat met glasvezel internet een internet snelheid van 500MB/s kunt behalen leveren de internet aanbieders ook internet abonnementen aan met lagere internetsnelheden voor een lagere prijs. Wil je alle glasvezel pakketten vergelijken? Kijk dan op de glasvezel vergelijken pagina

100 Mbit/s Alleen internet
44,50 per maand
check
50 Mbit/s Alleen internet
43,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
45,00 per maand
check

Ziggo internet thuis

Kun jij thuis geen glasvezel internet ontvangen maar wil je wel super snel internet of wil je internet ontvangen van één van de beste internet aanbieders? Dan kun je kiezen voor een internet abonnement van Ziggo. Ziggo levert internet via de zogenoemde COAX kabel waar via ook het televisie signaal verstuurd wordt. Met behulp van deze techniek kan Ziggo een internet snelheid leveren die in de buurt komt van glasvezel internet.

Naast een hoge internet snelheid krijg je bij een Ziggo alles in 1 internet abonnement ook uitgebreide tv optie met onder andere gratis Ziggo Sport.

100 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
59,75 per maand
check
200 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
64,25 per maand
check
400 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
69,25 per maand
check

Alleen internet thuis

Meer huishoudens kiezen vaker voor alleen internet thuis. Niet vreemd als je je favoriete series en programma’s eigenlijk alleen nog maar online kijkt en bijvoorbeeld een Netflix abonnement hebt. Bovendien kun je met dit type abonnement het goedkoopste uit zijn en heb je maximale keuze uit internet providers. Heb jij geen behoefte aan tv en/of vast bellen thuis? Kies dan voor alleen internet.

Alle grote providers bieden abonnementen met alleen internet aan, waardoor je ruime keuze hebt uit pakketten met eventuele extra’s en concurrerende scherpe prijzen. Zo heb je de mogelijkheid om een abonnement met snelheden variërend tussen 20 Mb/s en 500 Mb/s. In de nabije toekomst wordt de maximale snelheid zelfs 1 GB/s.

Welke maximale internetsnelheid jij kunt halen hangt wel af van de beschikbaarheid op jouw postcode. Doe daarom de internet postcodecheck om te weten uit welke snelheden jij kunt kiezen.

Kiezen voor alleen internet of internet en TV

De komst van streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Amazon Prime vormt steeds vaker een alternatief voor lineaire tv. Geen onnodige reclame en altijd wel een gepast aanbod waar je graag voor gaat zitten. Omdat streamingdiensten tegenwoordig op iedere smart-tv af te spelen zijn, of met een simpele oplossing als Google Chromecast voor de wat oudere tv’s, is alleen internet al snel voldoende en kun je je televisie pakket schrappen. Maak je veel gebruik van deze diensten en kijk je zelden televisie, dan is alleen internet voldoende en kun je bovendien besparen.

Kijk je anderzijds wel graag het nieuws of andere standaardzenders? In dat geval kun je kosteloos online kijken via programma’s als NPO start. Hiervoor je hoef je geen tv in pakket te hebben. Heb je later toch spijt van je keuze voor alleen internet? Dan kun je bij vrijwel alle providers alleen internet uitbreiden met televisie voor een kleine meerprijs.

Alleen internet thuis

Internet verbindingen voor thuis

Bij ieder internet abonnement heb je de keuze uit verschillende internet verbindingen: DSL, kabel en glasvezel. Ieder type verbinding heeft voordelen, maar niet alle verbindingen zijn altijd beschikbaar bij alle internet providers of op jouw adres. Met de internet postcodecheck zie je welk(e) type(n) verbinding op jouw adres beschikbaar is/zijn. Wat zijn de voordelen van DSL, kabel en glasvezel?

DSL

Internetabonnementen met DSL vrijwel altijd het goedkoopst en bijna overal beschikbaar. Je hebt al een prima DSL abonnement van 20 Mb/s tot 200 Mb/s. Een nadeel van DSL is dat de maximale snelheid sterk afhangt van een aantal factoren, en deze niet gegarandeerd is. Wil je weten wat de maximale snelheid met DSL op jouw adres is? Check dit dan eenvoudig met de internet postcodecheck.

Kabel

Een internet abonnement met kabel is op dit moment landelijk verkrijgbaar bij Ziggo. Het voordeel van kabel is dat je bijna overal hoge internet snelheden kunt behalen tot wel 500 Mb/s. Wist je dat de kabel verbinding voor een groot deel uit glasvezel bestaat en daardoor ook supersnel internet kan leveren? Kabel internet is ideaal wanneer je een minder goede DSL verbinding hebt, maar nog niet beschikt over een glasvezelaansluiting.

Glasvezel

Glasvezel is de beste internetverbinding van dit moment, en helemaal ‘futureproof’. Je hebt altijd een stabiele verbinding en gegarandeerde internetsnelheid met glasvezel. Het grootste voordeel ten opzichte van DSL- en kabel internet is dat je uploadsnelheid net zo hoog is als je downloadsnelheid met glasvezel. Daardoor kun je moeiteloos en supersnel internetten. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar. Doe de glasvezel check om te zien of jij al glasvezel kunt krijgen bij je thuis.

Verschillen tussen internet thuis providers

Met zoveel internet thuis providers kun je je afvragen wat nou de verschillen zijn. De verschillen zitten voornamelijk in de verbindingstypes (DSL, kabel en glasvezel), kortingen en eventuele extra’s. De prijzen die providers hanteren worden in belangrijke mate bepaald door deze factoren.

We vergelijken hier alle grote internet providers met ongeveer 260 internet abonnementen. Ontdek welke provider hebt beste bij jou past.

  • Ziggo
  • XS4ALL
  • KPN
  • Tele2
  • Odido
  • Caiway

Internet thuis in jouw woonplaats

Ben je op zoek naar Internet thuis in jouw stad? Hieronder hebben we een aantal steden uitgelicht waarin we de staat van het internet onder de loep nemen. Staat jouw stad er niet tussen dan kun je altijd de internet postcodecheck doen om de situatie op jouw postcode te bekijken.