Ben je op zoek naar een abonnement voor het beste internet thuis? Met de internet postcodecheck krijg je snel een overzicht van welke internet abonnementen er beschikbaar zijn bij jou thuis.

In de meeste gevallen kun je kiezen tussen ADSL internet, kabel internet van Ziggo en glasvezel internet. Welk internet type jij moet kiezen is afhankelijk van de wensen die jij hebt voor het internet thuis. Op deze pagina bespreken we de verschillen tussen ADSL, kabel en glasvezel internet voor thuis.
Naast de verschillende soorten internet kun je zelf de inhoud van je internet abonnement bepalen. Wil je bijvoorbeeld een alles in 1, internet en tv of alleen razendsnel internet thuis?

Met een alles in 1 internet abonnement ontvang je internet, televisie en telefonie in 1 pakket. Daarnaast geven internet providers vaak kortingen en gratis extra's bij alles in 1 internet abonnementen

Goedkoop internet thuis

Wil je graag goedkoop internet thuis? Dan zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Zo is ADSL internet meestal goedkoper dan kabel en glasvezel internet, maar tegenwoordig dalen de prijzen voor glasvezel internet waardoor het soms voordeliger is om voor glasvezel internet te kiezen. Hiervoor moet je wel toegang hebben tot een glasvezel verbinding, met de glasvezel check zie je snel of jij glasvezel internet thuis kunt ontvangen.

Een goedkoop internet abonnement voor thuis heeft meestal wel een lage internetsnelheid als je kiest voor alleen internet thuis. Wanneer je kiest voor een alles in 1 internet abonnement krijg je door de hoge kortingen soms zelfs de maximale ADSL internetsnelheid die bij jou thuis mogelijk is. In de tabel zie je de goedkoopste ineternet abonnementen voor thuis, hieronder kun je alle soorten internet voor thuis vergelijken.
20 Mbit/s
ADSL internet
25,00
per maand
check
20 Mbit/s
ADSL internet
27,00
per maand
check
100 Mbit/s
ADSL internet
32,00
per maand
check

Internet thuis vergelijken

Glasvezel internet thuis

50 Mbit/s
Glasvezel internet
35,00
per maand
check
50 Mbit/s
Glasvezel internet
36,00
per maand
check
50 Mbit/s
Glasvezel internet
32,50
per maand
check
Wil je thuis graag het allersnelste internet ontvangen? Dan moet je kiezen voor glasvezel internet! Helaas kunnen nog niet alle huishoudens in Nederland glasvezel internet ontvangen omdat zij nog niet aangesloten zijn aan het glasvezel netwerk. Met behulp van de glasvezel check zie je snel of jij glasvezel internet thuis kunt ontvangen.

Kun jij thuis wel glasvezel internet ontvangen, dan heb je een ruime keuze tussen verschillende internet aanbieders. Ondanks dat met glasvezel internet een internet snelheid van 500MB/s kunt behalen leveren de internet aanbieders ook internet abonnementen aan met lagere internetsnelheden voor een lagere prijs.

Ziggo internet thuis

Kun jij thuis geen glasvezel internet ontvangen maar wil je wel super snel internet of wil je internet ontvangen van één van de beste internet aanbieders? Dan kun je kiezen voor een internet abonnement van Ziggo. Ziggo levert internet via de zogenoemde COAX kabel waar via ook het televisie signaal verstuurd wordt. Met behulp van deze techniek kan Ziggo een internet snelheid leveren die in de buurt komt van glasvezel internet.

Naast een hoge internet snelheid krijg je bij een Ziggo alles in 1 internet abonnement ook uitgebreide tv optie met onder andere gratis Ziggo Sport.
25 Mbit/s
Kabel internet
80 Zenders
36 HD Zenders
39,95
per maand
check
200 Mbit/s
Kabel internet
82 Zenders
37 HD Zenders
64,50
per maand
check
400 Mbit/s
Kabel internet
136 Zenders
52 HD Zenders
84,50
per maand
check

Populairste internet thuis abonnementen

ProviderSoort pakketType internetInternet snelheidMaandprijs
NLE internet thuis NLE internet thuis Alles in 1ADSL internet100Mb/s39,95Check
Tele2 internet thuis Tele2 internet thuis Alleen internetADSL internet20Mb/s25,00Check
Ziggo internet thuis Ziggo internet thuis Alles in 1Kabel internet200Mb/s62,50Check
Ziggo internet thuis Ziggo internet thuis Alles in 1Kabel internet25Mb/s39,95Check
Ziggo internet thuis Ziggo internet thuis Internet en TVKabel internet200Mb/s61,50Check
KPN internet thuis KPN internet thuis Alles in 1ADSL internet40Mb/s41,50Check
Tele2 internet thuis Tele2 internet thuis Alles in 1ADSL internet20Mb/s35,00Check
Ziggo internet thuis Ziggo internet thuis Alleen internetKabel internet200Mb/s51,50Check
Ziggo internet thuis Ziggo internet thuis Alles in 1Kabel internet40Mb/s47,50Check
T-Mobile internet thuis T-Mobile internet thuis Alleen internetGlasvezel internet50Mb/s35,50Check