De goedkoopste aanbieders bij de internet postcodecheck

De goedkoopste aanbieders bij de internet postcodecheckInternet providers Online en Tele2 komen als goedkoopste aanbieders uit de test bij de internet postcodecheck.

Internet postcodecheck voor goedkoop ADSL internet

Internet providers Online en Tele2 hebben forse kortingsacties waardoor ze goedkope internet abonnementen aan kunnen bieden. Gezien de internet postcodecheck alle abonnementen vergelijkt op basis van de gemiddelde kosten, komen Online en Tele2 bovenaan te staan met verschillende losse internet abonnementen. Let wel op dat een abonnement van Online een contractduur heeft van twee jaar. Bij Tele2 is dit slechts 1 jaar. Het is mogelijk om een 1 jarig contract af te sluiten bij Online, echter krijg je dan slechts vier maanden korting in plaats van twaalf.

Internetprovider Internet Maandprijs

Online

30 Mbit/s € 17,45

Online

50 Mbit/s € 19,95

Tele2

20 Mbit/s € 20,25

Online

10 Mbit/s € 21,20

Tele2

40 Mbit/s € 22,50

De maandprijs in de bovenstaande tabel is wat je gemiddeld betaalt voor een los internet abonnement. Hierin zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend.

Hoewel het contract van Online een duur heeft van twee jaar, is dit goedkoper dan twee jaar een internet abonnement bij Tele2 afsluiten waar je tevens een minder hoge internetsnelheid krijgt. Bij een 30 Mbit/s abonnement van Online krijg je de eerste 12 maanden € 15,- korting per maand. Bij een 50 mbit/s abonnement krijg je maar liefst € 20,- korting per maand gedurende de eerste 12 maanden.

Het 10 Mbit/s abonnement van Online is echter niet zo goedkoop, dit abonnement bevat geen kortingsactie. De 10 Mbit/s wordt alleen geleverd wanneer een hogere snelheid niet aangeboden kan worden op een bepaald adres. Denk bijvoorbeeld aan de buitengebieden in Nederland waar het ADSL netwerk niet zo snel is.

Internet postcodecheck voor snel glasvezel internet

De goedkoopste aanbieders van glasvezel internet zijn: Vodafone, Online en KPN. Deze komen het beste uit de internet postcodecheck. Snel glasvezel internet begint vanaf 50 Mbit/s en kan oplopen tot wel 500 Mbit/s. Wanneer we naar de goedkoopste glasvezel aanbieders kijken zien we dat de losse internet abonnementen een snelheid halen tot en met 100 Mbit/s. De 500 Mbit/s abonnementen vallen net buiten de top 5 doordat deze een paar euro per maand duurder zijn dan de andere abonnementen.

Internetprovider Internet Maandprijs

Vodafone

50 Mbit/s € 38,13

Online

50 Mbit/s € 41,25

Online

50 Mbit/s € 41,25

Vodafone

100 Mbit/s € 48,13

KPN

100 Mbit/s € 50,00

De maandprijs in de bovenstaande tabel is wat je gemiddeld betaalt voor een los internet abonnement. Hierin zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend.

Bij glasvezel internet kun je net zo snel bestanden versturen via internet als dat je ze binnenhaalt. Dit is dan ook de reden dat de glasvezel abonnementen duurder zijn dan de ADSL abonnementen. Bij ADSL gaat het versturen van bestanden via internet zeer langzaam. Het is bijvoorbeeld heel lastig om je eigen online stream te beginnen aangezien dit aardig wat upload snelheid vereist. Bij ADSL internet wordt het netwerk behoorlijk belast tijdens het uploaden van bestanden, hier heb je bij glasvezel geen last van.

Internet postcodecheck voor goedkoop kabel internet

Wanneer je een internet postcodecheck uitvoert voor kabel internet kom je momenteel uit op een abonnement van Ziggo. Dit is de enige kabel internet aanbieder in Nederland sinds de fusie met UPC. Ziggo biedt veel verschillende abonnementen aan met hoge internetsnelheden die een waardige concurrent voor glasvezel internet zijn. Echter ligt de uploadsnelheid wel vele male lager dan glasvezel en moet men bij een internet pakket tevens een tv pakket afnemen.