De hoeveelheid Digitale en HD zenders bij jouw internetprovider

Het aantal zenders dat je standaard in je televisie pakket krijgt, bij jetelevisieabonnement, kan sterk verschillen per internet provider. We kijkenhoeveel digitale en HD zenders elke internetprovider aanbiedt.

Per internetprovider kan er een groot verschil zitten in het aantal zenders datje aangeleverd krijgt bij een televisie abonnement. Voor mensen die veel TVkijken kan het aantal zenders belangrijk zijn en dan wellicht ook de kwaliteitvan die zenders. We gaan kijken naar de standaard zenders die je krijgt bij eentelevisie abonnement via je internetprovider. Onderdeel van dit zenderpakketzijn natuurlijk de standaard zenders als Nederlands 1,2,3, SBS, RTL en nog veelmeer. Daarbuiten kan de inhoudt van het pakket verschillen per provider.

Internetprovider Totaal aantal zenders Aantal HD zenders

Ziggo

60 digitale zenders 27 HD zenders

Tele2

47 digitale zenders 15 HD zenders

KPN

60 digitale zenders 20 HD zenders

Online

60 digitale zenders 18 HD zenders

Vodafone

57 digitale zenders 27 HD zenders

XS4ALL

66 digitale zenders 15 HD zenders

Telfort

65 digitale zenders 20 HD zenders

Uitbreiden van je televisie abonnement

In bovenstaande tabel staan het aantal zenders die de internetprovidersstandaard aanbieden. Te zien is dat XS4ALL standaard het meeste aantal zendersaanbiedt terwijl Ziggo en Vodafone de meeste HD zenders aanbieden. Naast eenstandaard pakket kan er natuurlijk ook gekozen worden voor een uitbreiding ophet televisieaanbod. Hierdoor kan het aantal zenders oplopen tot meer dan 100.Hierbij kan gekozen worden voor verschillende uitbreidingspakketten met extrazenders speciaal voor kinderen, extra sportzenders of een algemeen pakket metextra zenders is verschillende categorieën. Een extra zenderpakket met eengevarieerd aanbod wordt vaak een pluspakket genoemd. In de tabel hieronder hetaantal zenders dat men kan krijgen met zo een extra pakket.

Internetprovider Naam pakket Totaal aantal zenders

Ziggo

TV Royaal 115 digitale zenders
38 HD zenders

Tele2

Pluspakket 69 digitale zenders
17 HD zenders

KPN

Pluspakket 100 digitale zenders
20 HD zenders

Online

Entertainment 103 digitale zenders
26 HD zenders

Vodafone

Keuze uit verschillende pakketen per 2 of 4
bijvoorbeeld: Kids&Music en Entertainment
95 digitale zenders
27 HD zenders

XS4ALL

TV plus 112 digitale zenders
15 HD zenders

Telfort

Pluspakket 105 digitale zenders
20 HD zenders

In het totaal aantal zenders hierboven zijn de zenders uit het standaard pakketook meegerekend, dit aantal zenders komt dus niet nog bovenop het aantal zendersdat je al standaard in je televisie abonnement krijgt. Buiten de standaarduitbreidingspakketten kan er bij elke provider ook gekozen worden voor andereuitbreidingspakketten, voor een ultiem kijkgenot. Doorgaans kan men kiezen voorpakketten met extra filmzenders, extra sportzenders, eredivisie voetbal, HBO oferotiek zenders. Tevens kan er bij bepaalde providers ook gekozen worden voorzenderpakketten met extra Duitse zenders, Turkse zenders of extra Kinderzenders.