Een internet provider kiezen die aansluit op jouw wensen

Een internet provider kiezen die aansluit op jouw wensen Een internet provider kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Het is belangrijk dat je een provider kiest die aansluit bij je behoeften, zoals de snelheid van het internet en natuurlijk de prijs.

Kiezen voor een internetprovider

Er bestaat geen beste internetprovider, maar wel een internetprovider die het beste past bij jouw wensen. Allereerst is een overweging nodig voor welke snelheid er gekozen wordt. Een gangbare snelheid voor een kleine verbruiker is 20Mbit/s, 50-100Mbit/s voor een gemiddelde gebruiker en 100Mbit/s of meer voor een grote verbruiker.

Keuze tussen internetaansluitingen

DSL is de meest gebruikelijke internet verbinding in Nederland omdat het vrijwel overal verkrijgbaar is. Op dit moment is de maximale snelheid van DSL 100Mbit/s. Voor echt snel internet is glasvezel of kabel internet aan te raden. Glasvezel is echter niet overal in Nederland beschikbaar. DSL gaat via het vaste telefoonnetwerk, waardoor het overal in Nederland beschikbaar is. Hieronder wordt daarom een vergelijking gemaakt voor een DSL aansluiting, en wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende snelheden.

Een internet provider kiezen voor een kleine verbruiker

Wanneer je af en toe gebruik maakt van internet en met één of twee personen in huis woont is een snelheid van 20Mbit/s voldoende. Omdat je alleen woont of slechts met één ander persoon zullen er minder apparaten gebruik maken van internet. Een 20Mbit/s abonnement is een goedkope optie, maar voor het downloaden van bestanden is er iets meer geduld vereist. In de onderstaande vergelijking zien we dat Tele2 de goedkoopste aanbieder is voor een kleine verbruiker.

InternetproviderInternet abonnementMaandprijs*

Tele2 logo

20Mbit/s€ 19,83

Vodafone logo

20Mbit/s€ 23,50

KPN logo

20 Mbit/s€ 32,50

XS4ALL logo

20 Mbit/s€ 35,42

*De bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde prijs per maand van een jaarcontract.

Een internet provider kiezen voor een gemiddelde verbruiker

Met een snelheid van 40-60Mbit/s is het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijk te internetten. De snelheid is perfect voor social media, surfen op internet en films of muziek streamen.

InternetproviderInternet abonnementMaandprijs*

Tele2 logo

50Mbit/s€ 22,08

Telfort logo

40Mbit/s€ 26,50

Vodafone logo

40Mbit/s€ 26,50

KPN logo

60 Mbit/s€ 36,25

XS4ALL logo

50 Mbit/s€ 43,67

*De bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde prijs per maand van een jaarcontract.

In de tabel is te zien dat wederom Tele2 de goedkoopste is voor een abonnement van 50Mbit/s. Telfort biedt ook een goedkoop abonnement aan voor een snelheid van 40Mbit/s. Telfort wordt aantrekkelijk wanneer je ook een mobiel abonnement hebt bij Telfort. Je kunt namelijk ongeveer € 5,00 per maand korting krijgen wanneer je een mobiel abonnement met een internet, bellen en tv pakket combineert.

Een internet provider kiezen voor een groot verbruiker

De snelheid 80-100Mbit/s is aan te raden wanneer je gebruik wilt maken van snel internet. Het is met deze snelheid mogelijk om met meerdere mensen tegelijk op internet te surfen met een hoge snelheid. Met gemak kunnen er games worden gespeeld, kunnen er online video’s gestreamd worden en grote bestanden gedownload worden. Hieronder is duidelijk te zien dat je het beste voor internet provider Tele2 kunt kiezen als je goedkoop uit wilt zijn.

InternetproviderInternet abonnementMaandprijs*

Tele2 logo

100Mbit/s€ 24,33

Telfort logo

80Mbit/s€ 30,50

Vodafone logo

80Mbit/s€ 33,50

KPN logo

100 Mbit/s€ 40,05

XS4ALL logo

100 Mbit/s€ 51,17

*De bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde prijs per maand van een jaarcontract.

Postcodecheck internet

Om te kijken welke snelheid er op jouw adres beschikbaar is kan er een postcodecheck uitgevoerd worden. Na het invullen van de internet postcodecheck verschijnt er een overzicht van de mogelijkheden die je hebt met daarbij de goedkoopste opties. Je kunt zelf aangeven welke aanbieder je voorkeur heeft en in wat voor prijsklasse je een abonnement zoekt. De internet check geeft zelf aan of er DSL, kabel of glasvezel aanwezig is op jouw adres.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.