Een internetprovider kiezen voor een studentenhuis

Een internetprovider kiezen voor een studentenhuis Wanneer je last hebt van een trage internetverbinding in je studentenhuis, kan het verstandig zijn om een andere internetprovider te kiezen.

Internet in een studententhuis

In een studentenhuis is iedereen verbonden met het internet. Iedereen heeft wel een smartphone en een laptop, waar veel gebruik wordt gemaakt van diensten zoals Netflix en Spotify. Door het veelvuldig en tegelijkertijd gebruik maken van streamingsdiensten, is de kans groot dat het internet langzaam wordt. Wanneer het internet langzaam is, raden wij aan om voor een andere internetprovider te kiezen. Hierbij moet je vooral letten op de maximale internetsnelheid.

De maximaal haalbare downloadsnelheid wordt behaald door middel van glasvezel. De internetsnelheid via glasvezel is maximaal 500 Mbit/s. Glasvezel is echter nog niet overal beschikbaar. Het is vooral beschikbaar in nieuwbouwwijken en industrieterreinen. Via de internet postcodecheck kun je bekijken of je studentenhuis een glasvezel aansluiting heeft. Naast glasvezel internet kan je kiezen tussen DSL en Kabel internet. Met DSL internet kan je een maximale internetsnelheid van 100 Mbit/s en met Kabel 300 Mbit/s.

Internetprovider kiezen voor een klein studentenhuis

Als je in een klein studentenhuis woont, met maximaal 5 á 6 personen, is het aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van minimaal 100 Mbit/s. Met deze snelheid kan iedereen goed gebruik maken van het internet. Wanneer iedereen tegelijkertijd een film gaat streamen, zal het internet echter minder snel zijn. Als er vaak tegelijkertijd films worden gestreamd, is het aan te raden om een internetprovider te kiezen met snel internet. Maar het is natuurlijk gezelliger om met zijn allen een film te kijken.

Omdat je als student niet veel geld over hebt aan het einde van de maand, is het verstandig een goedkoop internet abonnement aan te schaffen. Dan kom je al snel bij een ADSL internet pakket. Maar niet op elke postcode is een ADSL internetsnelheid van 100Mb/s mogelijk. Gebruik de internet postcodecheck om deze internetsnelheid te achterhalen.

100 Mbit/s ADSL internet
32,00 per maand
check
100 Mbit/s ADSL internet
32,45 per maand
check
100 Mbit/s ADSL internet
31,00 per maand
check

Ziggo internet kiezen in een groot studentenhuis

Wanneer je in een groot studenten huis woont met veel studenten dan heb je al snel een snelheid nodig van meer dan 100Mb/s. Wanneer er dan geen snellere ADSL verbinding of Glasvezel internet aanwezig is kun je kiezen voor internet van Ziggo. Ziggo levert op dit moment internet van 40Mb/s, 150Mb/s en 300 Mb/s. 150 Mb/s is voldoende voor een studenten huis t/m 8 personen, wonen er meer studenten dan kun je kiezen voor 300Mb/s. In de tabel zie je een overzicht van de alles in 1 pakketten van Ziggo. Met de ziggo postcodecheck kun je alle pakketten zien.

25 Mbit/s Kabel internet
80 Zenders 36 HD Zenders
39,95 per maand
check
200 Mbit/s Kabel internet
82 Zenders 37 HD Zenders
64,50 per maand
check
400 Mbit/s Kabel internet
136 Zenders 52 HD Zenders
84,50 per maand
check

Glasvezel internet kiezen in een groot studentenhuis

Wanneer er op de postcode van je studentenhuis ook glasvezel aanwezig is kun je ook kiezen voor glasvezel pakket. Met behulp van de glasvezel check zie je of er glasvezel internet beschikbaar is op jouw postcode. In de tabel zie je drie verschillende glasvezel internet pakketten. Maar glasvezel kun je ook ontvangen in combinatie met een alles in 1 pakket.

200 Mbit/s Glasvezel internet
38,00 per maand
check
200 Mbit/s Glasvezel internet
50,49 per maand
check
200 Mbit/s Kabel internet
54,00 per maand
check

Conclusie

Het is belangrijk om goed te bedenken wat voor internet snelheid jullie in het studentenhuis nodig hebben maar ook welke maximale snelheid jullie kunnen bereiken. Per postcode kan de maximale snelheid van het ADSL internet verschillen maar ook de beschikbaarheid van zowel kabel als glasvezelinternet. Ben je niet zeker wat er beschikbaar is op jullie postcode? Gebruik dan de internet postcodecheck!