Goedkoop internet op jouw postcode vinden

Goedkoop internet

Snel overzicht

Overstappen van internet provider is een slimme keuze. Je bespaart daarmee namelijk al gauw minimaal enkele tientallen euro’s per jaar. Daarnaast levert het je in sommige gevallen ook iets extra’s op, zoals een snelheidsupgrade, een gratis extra zenderpakket of ander welkomstcadeau, afhankelijk van welk pakket je kiest.

Goedkoop internet op jouw adres vergelijken

Wie goedkoop internet gaat vergelijken komt er al snel achter dat providers niet landelijk overal dezelfde pakketten aanbieden. Het kan zelfs zo zijn dat je buurman verderop een andere beschikbaarheid heeft dan jij. Hoe kan dat?

Beschikbaarheid goedkoop internet

Niet alle providers leveren dezelfde internet pakketten. Het verschilt per regio of stad in hoeverre goedkoop internet met ADSL, kabel en glasvezel leverbaar zijn bij jou thuis.

Zo zijn ADSL- en kabel internet in de meeste steden op veel postcodes beschikbaar, maar glasvezel daarentegen nog maar in beperkte mate. Woon je in een dorp in het buitengebied, dan kun je daarentegen steeds vaker wel glasvezel internet krijgen, terwijl nog lang niet alle steden over glasvezel internet beschikken. Het uitrollen van glasvezel in de meeste (grote) steden is een dure en tijdrovende klus. In dat geval is ADSL- of kabel internet de beste keuze voor goedkoop internet.

Andersom kan het zo zijn dat wanneer je in een dorp in het buitengebied woont, je juist geen ADSL internet kunt krijgen op jouw adres, of een zwakke verbinding. Check daarom de beschikbaarheid op jouw adres om te zien wat voor jou de beste keuze is voor goedkoop internet, uit de opties die je hebt.

Goedkoop internet abonnement

Wat goedkoop internet voor jou is, ligt naast de beschikbaarheid voor een groot deel aan je wensen. Ben je op zoek naar alleen internet thuis of juist goedkoop internet en tv (en bellen)? Je stelt zelf eenvoudig je abonnement samen en beïnvloed daarmee ook de pakket prijs. Zo kun je bijvoorbeeld het standaard tv-zender pakket van providers uitbreiden met een extra zenderpakket of met extra tv-ontvangers, zodat iedereen in huis vanaf zijn of haar plek tv kan kijken.

Afhankelijk van je voorkeuren bepaalt ook het internettype dat je kiest wat het goedkoopste internet abonnement is. Een internet abonnement met ADSL is over het algemeen goedkoper dan een abonnement met kabel of glasvezel.

ADSL

Je kunt al goedkoop internet met ADSL krijgen vanaf 20 Mb/s. Dit type internet wordt door de meeste providers geleverd tot 100 Mb/s, door enkelen tot 200 Mb/s. Wanneer je kiest voor alles in 1, krijg je bij goedkoop internet in sommige gevallen een snelheid upgrade tot 100 Mb/s.

Kabel

Een goedkoop internet abonnement met kabel haal je in huis vanaf 40 Mb/s. Kabel internet is beschikbaar tot een snelheid van 400 Mb/s. Naar verhouding is kabel relatief duurder, maar wel stabieler dan ADSL.

Glasvezel

Een goedkoop internet abonnement met glasvezel wordt je geleverd vanaf 50 Mb/s tot maar liefst 750 Mb/s. Glasvezel wordt steeds goedkoper. Kun jij al glasvezel krijgen op jouw adres, dan is dit soms voordeliger dan een kabel abonnement.

Heb je goedkoop internet gevonden? Houd dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen bij je huidige provider. We raden je aan gebruik te maken van de overstapservice. Dat wil zeggen dat jij je enkel hoeft aan te melden bij je nieuwe provider, je huidige provider regelt de rest. Je hebt na je overstap altijd 14 dagen bedenktijd.