Interactieve tv vergelijken

interactieve tv vergelijken

Interactieve televisie is de nieuwe standaard voor televisie kijken. Sluit je een nieuw internet en tv abonnement af? Dan ontvang je standaard interactieve tv bij je abonnement. Of je dit nu bij de ene provider afsluit of bij een andere kan behoorlijk verschillen. We vertellen je hier graag meer over.

Wat is interactieve tv?

Voordat er interactieve televisie was, volgden we met analoge televisie de programma’s volgens het uitzendschema. Dat is nu niet meer het geval. Met interactieve televisie, of digitale televisie, zit echt jij aan de knoppen en bepaal je wat en wanneer je kijkt.

Zo kan je met live pauzeren een programma even pauzeren, handig voor als je even naar de keuken wilt lopen om wat drinken te pakken. Ook kan je het programma dat nu op is, vanaf het begin bekijken met ‘begin gemist’, of met ‘programma gemist’ een programma bekijken dat eerder vandaag of een paar dagen terug is uitgezonden. Haasten voor jouw favoriete tv-programma is verleden tijd.

Ook handig is dat je via het digitale menu snel apps als Netflix en Youtube kan openen om via je tv te bekijken.

Interactieve tv vergelijken

Tegenwoordig biedt elke provider standaard interactieve televisie aan. Omdat je voor interactieve tv internet nodig hebt, sluit je voor interactieve tv ook internet af bij dezelfde provider. Je kan dan kijken naar abonnementen voor internet en tv pakket of alles in 1 pakket. Het aanbod en de prijs verschilt erg per provider.

Verschillen tussen interactieve tv aanbieders

Tv providers verschillen onderling ook op het gebied van interactieve tv opties. Je ontvangt standaard bij elke provider de opties begin gemist, programma gemist en online tv kijken met een app gratis in het pakket. Maar voor de opties live pauzeren en opnemen moet je bij de meeste aanbieders zo’n € 3,- tot € 5,- per maand extra betalen.

Verder kan het aanbod tv-zenders en HD-zenders per provider verschillen. We hebben de verschillen van het interactieve tv-aanbod per provider voor je overzichtelijk in kaart gebracht:

Provider Live pauzeren Opnemen TV-zenders Extra ontvangers
Budget logo Gratis € 4,99 p.m. 80+ € 4,- p.m.
KPN logo Gratis € 5,- p.m. 65+ € 5,- p.m.
Online nl logo Gratis Gratis 80+ € 5,- p.m.
Tele2 logo € 3,- p.m.
(opnemen + pauzeren)
€ 3,- p.m.
(opnemen + pauzeren)
34 of 54 € 3,- p.m.
T-Mobile logo Gratis € 5,- p.m. 66 € 5,- p.m.
Ziggo logo Gratis Gratis 80+ of 125+ € 2,- p.m.
XS4ALL logo Gratis Gratis 60+ € 5,- p.m.De genoemde prijzen en het aanbod in bovenstaand schema kunnen afwijken in jouw voordeel. Zo kan het dat er net een aanbieding loopt met een gratis extra tv-ontvanger of gratis zenderpakketten.

Check daarom met de internet postcodecheck alle actuele abonnementen en aanbiedingen van verschillende providers voor het beste interactieve tv pakket voor jou.