Internet postcode check: langzaam internet is verleden tijd

Internet postcode check: langzaam internet is verleden tijdHet internet in Nederland wordt steeds sneller, onder andere door Ziggo en KPN krijgen steeds meer mensen toegang tot hogere internetsnelheden bij een internet postcode check.

Door het snellere internet lijkt Nederland de doelstelling vanuit Europa met gemak te gaan halen. De doelstellingen houden in dat voor alle huishoudens een internetsnelheid van minimaal 30 Mbit/s beschikbaar is. Momenteel heeft 62% van de huishoudens in Nederland al toegang tot minimaal 30 Mbit/s internet.

Internet postcode check achterhaalt je internet snelheid

Het aantal huishoudens dat toegang heeft tot internet met een snelheid van meer dan 100 Mbit/s is in het eerste kwartaal van 2015 gegroeid naar 17 procent. In de categorie van 30 tot en met 100 Mbit/s heeft nu 45 procent van de huishoudens toegang tot deze internetsnelheid. Het beste nieuws is dat de categorie van 10 tot en met 30 Mbit/s is afgenomen van 37 naar 22 procent. De standaard van de internetsnelheid in Nederland wordt steeds hoger.

Als je wilt weten welke internetsnelheid bij jou thuis beschikbaar is, dan kun je de internet postcode check uitvoeren. Onze internet check geeft direct aan hoe snel het internet is per verbindingstype. Wanneer een bepaalde verbinding niet beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld glasvezel, dan staat er “nee”.

Realiseren van de Europese doelstellingen

Dankzij investeringen van KPN lijkt het erop dat Nederland de Europese doelstellingen zal gaan halen. Het kopernetwerk is flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar, steeds meer huishoudens krijgen al toegang tot 100 Mbit/s. Daarbij is het standaard internet abonnement van KPN al in internetsnelheid verdubbeld. KPN streeft ernaar om steeds meer huishoudens te voorzien van 100 Mbit/s, bovendien is de internet provider al bezig met het aanbieden van 200 Mbit/s op sommige plaatsen in Nederland.

Internet provider Ziggo zal de hete adem van KPN’s nieuwe DSL snelheden al in de nek voelen. Ziggo biedt de consument momenteel een 40, 120 of 200 Mbit/s abonnement aan. Hoewel de kabel vele male stabieler is dan een DSL verbinding, is DSL een goedkoper alternatief voor internet. Ziggo zal met een antwoord moeten komen op de nieuwe verbeteringen van internet provider KPN als zij hun sterke marktpositie willen blijven behouden. Dit komt doordat meerdere internet providers kunnen profiteren van KPN’s investeringen.

Internet providers Vodafone, Tele2 en Online hebben al een deal gemaakt met KPN om toegang te krijgen tot de hogere internetsnelheden. Ze zijn echter wel afhankelijk van de planning van KPN, denk hierbij aan de gebieden die als eerste de nieuwe snelheden tot hun beschikking krijgen. Houdt internet postcode check dus goed in de gaten voor het laatste nieuws over de nieuwe internet snelheden en wanneer ze geïntroduceerd zullen worden.