Internet postcode check nieuws over alle aanbieders

Internet postcode check nieuws over alle aanbiedersDe breedband en telecom markt veranderd continu in Nederland. Wij van internet postcode check houden je dan ook op de hoogte van het laatste nieuws.

Internet postcode check nieuws over Ziggo

Internet provider Ziggo zal binnenkort stoppen met de ondersteuning voor zijn Ziggo TV app. Hiermee kon je televisie zenders op je smartphone of tablet bekijken. De Ziggo TV app zal echter stoppen. Hiervoor komt de Horizon Go app in de plaats, deze genoot de voorkeur boven de Ziggo app. Horizon Go komt oorspronkelijk van UPC af. De twee bedrijven gingen begin april samen verder als Ziggo, hierdoor werden verschillende diensten gewijzigd.

Voor degene die al gebruik maakte van de Ziggo TV app, veranderd vooralsnog niets. Alleen nieuwe gebruikers kunnen de app niet meer activeren en zullen direct gebruik moeten gaan maken van Horizon Go. Deze app is te gebruiken op een Android of iOS apparaat. De nieuwe app zal een verbetering zijn ten opzichten van de vorige. Het is namelijk zo dat Horizon Go als eerste een on demand en live online televisie kijken dienst aan biedt in HD. Voor oude gebruikers wordt dan ook aangeraden om Horizon Go te gaan gebruiken.

KPN in het nieuws bij internet postcode check

De Autoriteit Consument en Markt heeft KPN beboet voor het onvoldoende beveiligen van klantgegevens. In 2012 had een hacker ingebroken op het KPN netwerk. Het is wettelijk verplicht voor telecomaanbieders om de persoonsgegevens van klanten veilig op te slaan en te voorkomen dat derden toegang hebben tot de persoonsgegevens en persoonlijke levenssfeer van hun klanten. Echter bleek de beveiliging destijds onvoldoende te zijn. Vandaar dat de ACM besloot om KPN een boete op te leggen van € 364.000,-. KPN reageerde hier destijds zeer goed op door de beveiliging en systemen van hun netwerk aan te scherpen.

De hoogte van de boete wordt nu pas bekend gemaakt doordat KPN zicht verzette tegen een openbaarmaking. Echter stemde de rechtbank op 1 juni 2015 dusdanig in dat de ACM de boete en beslissing van het incident bekend mochten maken. Internet provider KPN zal zich echter blijven verzetten door in hoger beroep te gaan tegen het boete bedrag.

Wat we bij internet postcode check wel zien is dat KPN veel investeert in start-ups en het verbeteren van haar netwerk. Zo heeft KPN onlangs het merendeel van zijn netwerk verbeterd tot 100 Mbit/s ADSL internet. Daarbij heeft het geïnvesteerd in een start-up dat zich richt op het “internet of things”. Dit houdt in dat KPN inspeelt op de trend waarin allerlei apparaten in huis verbinding hebben met het internet en ons dagelijks leven kunnen verrijken en ondersteunen. Denk hierbij aan medische toepassingen zoals een systeem dat je vitale functies in de gaten houdt en bij afwijkingen een informatie database raadpleegt om te achterhalen wat je hebt en hoe het op te lossen is.