Internet postcodecheck uitvoeren

Internet postcodecheck uitvoerenEen internet postcodecheck uitvoeren zorgt voor een totaal overzicht van de beste internet abonnementen die bij u thuis leverbaar zijn.

Verbindingen filteren bij internet postcodecheck

Een check uitvoeren heeft als voordeel dat de beste internet abonnementen voor u thuis gesorteerd zijn. Daarbij kan men met de internet postcodecheck verschillende filters gebruiken zoals de verbindingstypen. Deze bestaan uit:

  • Glasvezel
  • Kabel
  • ADSL

Tussen de verbindingstypen zitten grote verschillen. Zo biedt glasvezel het beste internet door zowel de upload als de download snelheid gelijk te houden. Het is echter nog niet overal in Nederland beschikbaar. Met een internet postcodecheck is het echter eenvoudig te achterhalen of glasvezel beschikbaar is op uw adres.

De internet snelheid bij ADSL ligt veel lager dan bij Kabel en Glasvezel internet. Kabel internet komt wat internet snelheid betreft nog in de buurt van Glasvezel. Zo heeft UPC bijvoorbeeld een 200 Mbit/s kabel internet abonnement. De hoogst haalbare snelheid bij glasvezel is momenteel 500 Mbit/s maar dit is slechts beperkt aan te bieden in Nederland. Zo is ADSL, wat een maximum heeft van 80 Mbit/s, ver achtergesteld op de kabel en glasvezel internet.

Uploaden met glasvezel, kabel en ADSL

Het grootste verschil tussen glasvezel, kabel en ADSL internet is te vinden bij de upload snelheid. Glasvezel internet heeft de snelste upload snelheid te bieden. Tussen kabel en ADSL zit weinig verschil in de maximum upload snelheid. De upload snelheid ligt bij kabel en ADSL echter aanzienlijk lager dan die van glasvezel.

Het uploaden van bestanden via de kabel is veel stabieler dan via een ADSL verbinding. Dit komt doordat kabel internet beter doorontwikkeld is en ADSL al zijn top heeft bereikt. ADSL internet heeft echter wel het voordeel dat deze goedkoper is dan kabel internet.

Maximum haalbare internet snelheid

Het is echter zo dat invloeden van buitenaf de internet snelheid kunnen verlagen. Zo is de afstand van het modem naar de wijkcentrale van grote invloed op de snelheid. Wanneer de afstand hiervan korter is dan één km dan is de internet snelheid weinig beperkt.

Bij onze internet postcodecheck wordt de maximum haalbare internet snelheid op uw adres weergegeven. Aan de hand hiervan weet men zeker dat een internet abonnement gekozen wordt waarvan de snelheid ook daadwerkelijk te ontvangen is. Hierbij is rekening gehouden met de afstand tot de wijkcentrale.

Het is natuurlijk niet verplicht om voor het snelste internet te kiezen. Bij de internet postcodecheck kunnen daarom ook filters op de internet snelheid gebruikt worden. Zo kunnen snelheden lager dan het maximaal haalbare op een adres geselecteerd worden. Op deze manier is het dus mogelijk om het goedkoopste internet abonnement te vinden. Daarbij is het ook mogelijk om een minimum snelheid in te stellen.