Internetprovider kiezen bij online televisie kijken

Internetprovider kiezen bij online televisie kijkenUit onderzoek van Telecompaper blijkt dat steeds meer consumenten een online tv abonnement wel zien zitten. Steeds meer mensen overwegen om hun gewone televisie abonnement op te zeggen.

Internetprovider kiezen voor online tv kijken

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kiezen voor online tv kijken van bijvoorbeeld, KPN, Vodafone of Ziggo, dan is het raadzaam om goed na te denken over wat voor internetsnelheid je nodig hebt. De internet postcodecheck kan je hier bij helpen, wanneer je het adres van je huis invoert kun je namelijk achterhalen welke internetsnelheden er beschikbaar zijn.

Wanneer je gebruik wilt maken van online tv kijken, dan zul je een internet abonnement moeten hebben dat de content kan streamen. Als je met meerdere mensen in huis bent en tegelijk online tv kijkt en wilt internetten, dan kan het zijn dat je met het 30 Mbit/s ADSL niet red. Met te weinig internetsnelheid is er een kans dat je netwerk overbelast raakt als je teveel dingen tegelijk wilt doen. Daarbij is het afhankelijk van je afstand met de wijkcentrale of je de 30 Mbit/s ADSL ook daadwerkelijk binnen krijgt.

Het is dus raadzaam om een internetprovider te kiezen die een ADSL abonnement aanbiedt met een hogere internetsnelheid dan 30 Mbit/s. Hieronder hebben wij een overzicht opgesteld van de goedkoopste internet providers met een ADSL abonnement dat meer snelheid heeft dan 30 Mbit/s.

InternetproviderPakketMaandprijs

Online logo

50 Mbit/s ADSL€ 19,95
Inclusief korting en eenmalige kosten

Tele2 logo

40 Mbit/s ADSL€ 22,50
Inclusief korting en eenmalige kosten

Telfort

50 Mbit/s ADSL€ 29,50
Inclusief korting en eenmalige kosten

Vodafone logo

40 Mbit/s ADSL€ 32,13
Inclusief korting en eenmalige kosten

KPN logo

60 Mbit/s ADSL€ 33,75
Inclusief korting en eenmalige kosten

De verschillende online TV kijken diensten

Bij alle bovenstaande internetproviders is het alleen mogelijk om te kiezen voor een los KPN Play abonnement. Het online tv kijken van Ziggo is alleen beschikbaar wanneer je voor deze internetprovider kiest. Hetzelfde geldt voor Vodafone Anywhere, deze is alleen beschikbaar als je een Vodafone klant van een internet, bellen en TV pakket bent. Een andere mogelijkheid is als je een Vodafone RED of Smart mobiel abonnement hebt. Het kost je dan € 4,95 per maand, bij een internet, bellen en tv pakket van Vodafone zit het online tv kijken inbegrepen.

Als je voor internetprovider Ziggo kiest, dan krijg je bij online tv kijken tot wel 100 zenders, waarvan 40 in HD. Hieronder vind je de goedkoopste pakketten van Ziggo waarbij je online tv kijken gratis krijgt. Afhankelijk van je Vodafone abonnement ontvang je minimaal 13 tot maximaal 28 zenders.

InternetproviderInternet en TVMaandprijs

Ziggo logo

40 Mbit/s
60 zenders – 27 HD
€ 42,22 Inclusief korting

Ziggo logo

120 Mbit/s
60 zenders – 27 HD
€ 46,73 Inclusief korting

Ziggo logo

200 Mbit/s
115 zenders – 38 HD
€ 53,73 Inclusief korting

KPN Play is nog niet beschikbaar maar al wel aangekondigd, hiermee kunnen consumenten kijken naar de 22 meest populaire zenders en HBO. Internet provider KPN heeft namelijk een deal weten te sluiten met HBO zodat ze deze dienst aan kunnen bieden voor KPN Play klanten. Het zal tevens mogelijk zijn voor klanten om televisie programma’s op te nemen, hierbij is de opslagruimte wel beperkt. KPN zal naast live televisie ook films en series aan gaan bieden. Je hoeft verder geen KPN klant te zijn om een abonnement voor KPN Play af te nemen.

Een internetprovider kiezen voor online tv kijken is nog niet zo makkelijk, er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Vooralsnog is Ziggo de beste keus omdat zij de enige zijn die de tv zenders in HD aanbieden. Het online tv kijken van Ziggo wordt ook wel Horizon Go genoemd.