Kiezen voor kabel, glasvezel of ADSL, je weet het met de postcodecheck

Kiezen tussen kabel, glasvezel en ADSL Of je gebruik kan maken van glasvezel, kabel of ADSL is afhankelijk van waar je woont. Door een postcodecheck weet je precies tussen welke aanbieders jij kan kiezen.

Voor het aanleveren van internet, televisie en beldiensten kan er gebruik worden gemaakt van verschillende netwerken. Het bellen ging voorheen altijd via de telefoonlijn, nu ook wel bekend als het ADSL netwerk, en televisie ging over de coax kabel. Tegenwoordig kunnen over zowel de telefoonlijn als de de kabel en glasvezel lijn, alle diensten worden aangeboden.

Dat alle diensten over alle netwerken geleverd kunnen worden betekent nog niet dat je tussen alle internet aanbieders kan kiezen. Veel huishoudens hebben al wel een vaste kabel liggen en ADSL echter glasvezel is nog lang niet overal beschikbaar, dit wordt vooral aangelegd in de nieuwbouw wijken. Om er achter te komen tussen welke netwerken jij kan kiezen, doe je de internet postcodecheck .

Door het uitvoeren van de internet postcodecheck zie je gelijk welke netwerken bij jou aangesloten zijn en wat de maximale snelheid is die jij via deze netwerken kan behalen. De providers die kabel internet aanbieden zijn: Ziggo en Upc. Voor ADSL en Glasvezel kan men terecht bij: KPN, Vodafone, Online, Tele2, XS4ALL en Telfort. Via het kabelnetwerk kan je men tegenwoordig al snelheden behalen tot 200Mbit, via ADSL is dit maximaal 100Mbit en via Glasvezel worden snelheden aangeboden tot wel 500Mbit. Kies je voor een ADSL abonnement, dan is de maximaal te behalen snelheid sterk afhankelijk van de afstand van je huis tot de wijkcentrale. De postcodecheck geeft hierbij duidelijk aan wat jouw maximaal te behalen snelheid is zodat je niet een te duur abonnement afneemt met een internetsnelheid die je nooit kan halen.

» Voer de postcodecheck uit