Nederlandse internetproviders bieden razendsnel Netflix aan

Nederlandse internetproviders staan wederom in de top 3 van de snelste Netflix wereldwijd. Iedere maand presenteert Netflix een snelheidsindex, waarmee het laat zien welke landen goed scoren op het aanbieden van een snelle Netflix breedbandverbinding. Nederland staat net als vorig jaar opnieuw in de top 3 wereldwijd. Met een gemiddelde snelheid van 3,99 MB/s deelt het de derde plaats met Luxemburg. De thuismarkt van Netflix, de USA, vallen buiten de top 10 met een snelheid van 3,74 MB/s.

Nederlandse internetproviders doen het wederom goed voor de Netflix liefhebber. Inmiddels hebben ruim 2,35 miljoen huishoudens in Nederland een Netflix abonnement, ruim 200.000 huishoudens meer dan een kwartaal eerder. Mondiaal telt Netflix 104 miljoen abbonnees in 190 landen.

Via Netflix kijk je eindeloos streaming video on demand via je internetprovider. Met een geweldig uitgebreid aanbod aan o.a. films, series en documentaires heb je werkelijk urenlang kijk plezier.

Vorig jaar stond Nederland ook al op de derde plek met een snelheid van 3,85 MB/s. Een persoonlijke verbetering dus. Overigens wordt de top 10 compleet gevuld door Europese landen, met Zwitserland op plaats één. Ze is hiermee niet alleen de nummer 1, maar heeft ook de grootste stijging laten zien van 3,96 MB/s in 2016 naar 4,28 MB/s dit jaar. Op de tweede plek net onder Nederland staat België met een gemiddelde snelheid van 4,09 MB/s. De scores uit de index zeggen overigens alleen iets over de kwaliteit waarmee de dienst wordt aangeboden, aldus Netflix.

Om Netflix af te nemen heb je dus een internet verbinding nodig en hoe sneller de verbinding hoe beter je zorgeloos Netflix kunt streamen zonder haperingen. In de tabel laten we een klein overzicht zien van internet pakketten waarmee je goed Netflix kunt kijken. Met de internet postcodecheck kun je alle aanbieders zien op jouw postcode.

50 Mbit/s ADSL internet
30,00 per maand
check
50 Mbit/s ADSL internet
28,00 per maand
check
100 Mbit/s ADSL internet
32,45 per maand
check

Heb je überhaupt nog geen Netflix abonnement, maar ben je benieuwd of Netflix ook iets voor jou is? Je kunt het een maand gratis uitproberen.