Nieuwe opties bij internet providers Tele2 en Vodafone

Nieuwe opties bij internet providers Tele2 en VodafoneInternet providers Tele2 en Vodafone komen met nieuwe opties bij hun internet, TV en bellen abonnementen.

Vodafone biedt eerder mobiel TV kijken aan dan KPN

Onlangs zijn de gebruikerstests begonnen voor KPN Play, een dienst waarmee klanten mobiel TV kunnen kijken, echter is Vodafone al zo ver dat ze een dergelijke dienst aan hun klanten kunnen gaan aanbieden. In tegenstelling tot KPN Play, waar zowel KPN klanten als niet KPN klanten gebruik kunnen maken van de dienst, zal de mobiel TV kijken app van Vodafone alleen beschikbaar zijn voor Vodafone Thuis (minimaal televisie) en mobiele Vodafone RED of Smart abonnementhouders. Voor Vodafone Thuis gebruikers zal de app gratis te gebruiken zijn, echter zal dit wel mobiele data verbruiken wanneer gebruik wordt gemaakt van een 3G of 4G verbinding.

Voor de klanten van Vodafone met een mobiel abonnement zal de app € 4,95 per maand extra gaan kosten. Zij kunnen dan twaalf televisie zenders bekijken van onder anderen de NPO, SBS, RTL en Xite. Als je Vodafone Thuis hebt met een televisie pakket dan kun je binnenshuis (via de Vodafone Thuis WiFi) kijken naar 22 kanalen, buitenshuis zul je er 17 kunnen ontvangen. Het is tevens mogelijk om de kwaliteit van de TV app aan te passen. Zo is het raadzaam om de kwaliteit wat lager te zetten wanneer je gebruik maakt van mobiel internet. Mocht je gewoon binnenshuis gebruik maken van mobiel TV kijken via de Wifi, dan kun je de volledige HD kwaliteit inschakelen. Het is namelijk zo dat de app op de hoogste kwaliteit ongeveer 1125 MB per uur zal verbruiken. Het is dus raadzaam om goed op je dataverbruik te letten.

Goedkoop televisie abonnement van Tele2

Huidige en nieuwe Tele2 klanten kunnen nu gebruik gaan maken van een televisie abonnement dat goedkoper is dan het basis pakket. In het basis pakket zitten momenteel 47 zenders waarvan 15 in HD kwaliteit. Bij het nieuwe TV light pakket krijg je 20 televisie zenders waarvan 14 in HD kwaliteit. Dit pakket is met name tot stand gekomen doordat veel mensen geen gebruik maken van alle zenders die Tele2 aanbiedt bij het TV basis pakket. Wanneer je kiest voor het TV Light pakket van Tele2 bespaar je bovendien € 2,- per maand. Je vindt de nieuwe mogelijkheid van Tele2 in het overzicht van de internet postcode check.