Ook buitenshuis tv kijken via je internetprovider

Zowel thuis als buitenshuis televisie kijken op je tablet of smartphone. Dat is mogelijk bij KPN, Ziggo en UPC

Ook als je op vakantie bent wil je gewoon je vaste televisie programma’s kunnen kijken, dat kan met een tv app. Deze worden aangeboden door onder andere UPC, Ziggo en KPN. Deze applicatie is beschikbaar voor apparaten met een android of iOS besturingssysteem, zowel voor smartphones als tablets.

Wat kan je met de tv app?

Met de tv app kan je op je smartphone of tablet televisie kijken. Je kan de televisie applicatie zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken, hiervoor heb je een wifi verbinding nodig of een mobiel internet verbinding zoals 3G of 4G. Heb je een internet en televisie abonnement of een alles in 1 pakket bij een van deze partijen, dan kan je dus ook onderweg of op je vakantieadres in Nederland tv kijken met de app. Het is niet mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van de televisie app, je hebt een internetverbinding nodig met een Nederlandse internetprovider. Wellicht wordt het in de toekomst nog wel mogelijk om ook in het buitenland gebruik te kunnen maken van de tv app, dan kan je zelfs op de camping in Frankrijk genieten van al je favoriete zenders.

Op je tablet of smartphone kan je circa 30 zenders bekijken, maak je gebruik van je thuis netwerk dan zijn dat er wat meer. Heb je extra uitbreidingspakketten, dan kan je deze zenders ook bekijken op je mobiele apparaat. Daarnaast kan je ook gebruik maken van on demand diensten zoals My Prime van UPC. Heb je een opnemen pakket bij je internetprovider, dan kan je ook je programma’s alvast opnemen met de app en deze terugkijken op elk gewenst moment op elk gewenst apparaat. Naast het buitenshuis televisie kijken, kan je de app ook gebruiken als afstandsbediening voor je media box. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van uitzending gemist tot wel 10 dagen terug.

Nieuwe update, wat is veranderd?

De tv applicatie van Ziggo is pas vernieuwd, maandag is de update uitgekomen voor de iOS apparaten en eerder kwam er al een update voor smartphones en tablet met een Android besturingssysteem. De update heeft het mogelijk gemaakt om ook buitenshuis gebruik te maken van de app, eerst kon dit ook bij UPC en Ziggo alleen op het thuisnetwerk. Bij KPN is het nog steeds alleen mogelijk om de tv app te gebruiken als men op het thuisnetwerk zit. Eerder kwamen UPC en KPN met deze update, om overal televisie te kunnen kijken.

Ook bij andere internetproviders kan je gebruik maken van een televisie applicatie. Alleen bij UPC, Ziggo en KPN kan je ook buitenshuis televisie kijken met de app. Wil je deze optie graag hebben, kies dan voor KPN, UPC of Ziggo via de postcodecheck.