Sneller internet met 4G voor thuis

KPN T-Mobile met 4G voor thuis wifi-signaal

Woon jij in een postcodegebied met een lage internetsnelheid, dan woon je waarschijnlijk in een zogenoemd ‘buitengebied’. Ook dan wil je goed internet hebben voor een lage prijs. Gelukkig bieden T-Mobile en KPN voor deze gebieden internet via 4G aan. Ontdek meer over 4G voor thuis en vergelijk het aanbod.Wat is 4G voor thuis?

Met 4G voor thuis ontvang je internet via het mobiele netwerk. Dit is een oplossing voor huishoudens die voor een vaste internetverbinding met de maximale internetsnelheid via DSL zijn beperkt tot bijvoorbeeld 10 Mb/s. Of zelfs helemaal geen mogelijkheid hebben tot snel internet via kabel of glasvezel.

Deze huishoudens kunnen bij twee providers terecht met een 4G voor thuis abonnement, dit kan bij KPN en T-Mobile.

De verschillen tussen KPN 4G en T-Mobile 4G voor thuis

Om 4G voor thuis te ontvangen, heb je een 4G voor thuis simkaart en een 4G modem nodig, waar je vervolgens de simkaart insteekt. Deze kun je bij zowel KPN als T-Mobile ontvangen.

De grootste verschillen tussen deze twee providers zit in de voorwaarden om klant te worden, de prijs en de maximale internetsnelheid.

Check de grootste verschillen tussen T-Mobile 4G of KPN 4G op een rij:

KPN Buitengebied T-Mobile 4G Thuis
Type abonnement: Gratis aanvulling op KPN internet Los 4G abonnement
Voorwaarde(n):
 • Je kan de komende 6 maanden niet meer dan 30 Mb/s bereiken
 • Je hebt een goede 4G dekking
 • Je hebt een goede 4G binnenhuisdekking
Voldoende dekking van 4G netwerk
Aankoop router/modem: 4G-modem gratis in bruikleen Keuze voor abonnement met alleen 4G-simkaart of met afbetaling van een 4G-modem
Internetsnelheid: Snelheid tot 50 Mb/s Snelheid tot 30 Mb/s of 100 Mb/s
Datalimiet: Geen datalimiet Starttegoed van 150 GB of 500 GB per maand, dagelijks aan te vullen met 5 GB
Voorwaarde internetsnelheid: Snelheid is o.a. afhankelijk van het verkeer op de 4G-mast. Mobiele smartphone gebruikers krijgen voorrang Geen voorwaarde
Prijs: Gratis inbegrepen bij KPN internet voor buitengebieden vanaf € 35,- per maand. Vanaf € 35 tot € 45,- per maand, afhankelijk van type abonnement
Lees meer Lees meer

Hoe werkt KPN 4G thuis voor buitengebied?

Met het abonnement ‘Sneller Internet Buitengebied’ van KPN kan je je internetsnelheid verhogen tot maximaal 50 Mb/s. Handig, aangezien je dit niks extra’s kost in vergelijking met de prijs voor een alleen internet abonnement van KPN (vanaf € 35,- per maand). Ook krijg je daarbij een gratis 4G-modem in bruikleen.

Voorwaarden KPN 4G

Wel gelden er aardig wat voorwaarden om dit bij KPN te kunnen aanvragen. De voorwaarden hebben alles te maken met jouw huidige internetsnelheid en of het voor KPN mogelijk is om deze verhoogde snelheid bij jou te realiseren.

Check of jij in aanmerking komt met de volgende voorwaarden:

 • Je kan de komende 6 maanden niet meer dan 30 Mb/s bereiken
 • Je hebt een goede 4G dekking
 • Je hebt een goede 4G binnenhuisdekking

Of jouw postcode voldoet aan de voorwaarden, kom je snel achter met de postcodecheck van KPN.Goed om rekening mee te houden is dat de internetsnelheid met KPN Sneller Internet Buitengebied maximaal wordt verhoogd tot 50 Mb/s. Dit is een goede internetsnelheid voor een huishouden waarbij 3 personen tegelijk het internet gebruiken. Maar deel jij het internet met meer mensen of zijn er veel gamers in jouw huishouden? Dan is T-Mobile voor jou een beter alternatief met een snelheid tot 100 Mb/s.

Hoe werkt T-Mobile 4G thuis voor buitengebied?

Ook T-Mobile biedt 4G voor thuis aan. Anders dan bij KPN is dit een los abonnement en heb je de keuze uit drie type 4G abonnementen.

T-Mobile 4G abonnementen:

 • 4G voor Thuis Sim Only: Dit is het goedkoopste T-Mobile 4G abonnement met een snelheidsverhoging tot 30 Mb/s. Je ontvangt hierbij slechts een simkaart die je in je eigen 4G-router kan plaatsen. Handig als je toch al een 4G-router hebt of zelf wilt kiezen welke 4G router je aanschaft.
  Prijs: € 35,- of € 36,- afhankelijk van de looptijd van je contract.

 • 4G voor Thuis: Wil je gelijk een 4G-modem op afbetaling erbij? Kies dan voor dit type 4G-abonnement. Je betaalt hiermee de Huawei B818 4G-modem t.w.v. € 144,- af met je maandelijks factuur. Ook hiermee is je snelheid beperkt tot maximaal 30 Mb/s.
  Prijs: € 35 tot 42,- per maand, afhankelijk van je contractduur en de afbetaling van de modem.

 • 4G voor Thuis Extra Snel: Heb je meer snelheid nodig? Dan is dit het snelste 4G voor thuis abonnement die je kan kiezen. Hiermee haal je een snelheid tot 100 Mb/s en een uploadsnelheid tot 10 Mb/s. Je krijgt er een 4G buitenrouter bij en een erkende monteur die kosteloos de buitenrouter aan je gevel monteert en installeert.
  Prijs: € 35 tot 46,- per maand, afhankelijk van je contractduur en de afbetaling van de buitenrouter.