Steeds meer glasvezel internet in Nederland

glasvezel-nieuws-artikel-nederland

Steeds meer glasvezel internet in Nederland

Veel steden krijgen op dit moment opmeerdere plekken een glasvezel aansluiting. Al lange tijd zijn er veel plannen om glasvezel internet voor het grootste deel van Nederland beschikbaar te maken. Dat begint nu flink op stoom te komen. In onder andere Haarlem, Zoetermeer en Roosendaal komt in 2022 glasvezel. Het doel is om 1 miljoen huishoudens aan te sluiten in 2022. Op dit moment is er voor 250.000 huishoudens een concreet plan.

Naast dat er glasvezel in nieuwe steden komt, krijgen ook steden zoals Amsterdam, Utrecht en Den Haag op nog meer plekken glasvezel internet. Zo krijgt Den Haag in zeven verschillende wijken een glasvezel aansluiting. Dat is goed voor maar liefst 28.000 huishoudens.

Glasvezel Haarlem

Op dit moment kun je in Haarlem alleen kiezen voor (A)DSL of kabel. Maar daar komt in 2022 verandering in. Dan komt namelijk voor 28.000 huishoudens glasvezel internet beschikbaar. In welke wijken dat gelegd gaat worden is vooralsnog onduidelijk. De aanleg wordt uitgevoerd door T-Mobile en Open Dutch Fiber. Via Open Dutch Fiber kunnen meerdere aanbieders glasvezel leveren. Dat is gunstig voor het aanbod van glasvezel in Haarlem.

Glasvezel Zoetermeer

Ook in Zoetermeer wordt glasvezel aangelegd door T-Mobile en Open Dutch Fiber. Daar zijn ze eind 2021 mee begonnen en zal in 2022 verder worden opgepakt. Het is nog niet duidelijk hoeveel huishoudens precies glasvezel krijgen. Wel is duidelijk in welke wijken het wordt aangelegd. Het gaat om de wijken Seghwaert en Buytenwegh De Leyens. Woon jij in Zoetermeer? Dan is de kans groot dat je binnenkort een brief krijgt over de glasvezel aanleg in jouw wijk. Wij houden alle ontwikkelingen rondom glasvezel in Zoetermeer in de gaten.

Glasvezel check

Weet jij niet zeker of je glasvezel kunt kiezen op jouw adres? Gebruik dan onze glasvezel check. Vul je postcode in en je ziet meteen of er glasvezel mogelijk is. Mocht dat niet het geval zijn, dan tonen we de abonnementen die wel beschikbaar zijn.