Verschillen tussen de KPN en Ziggo postcodecheck

Verschillen tussen de KPN en Ziggo postcodecheckWanneer je een KPN of Ziggo postcodecheck uitvoert, dan zul je al snel zien dat er grote verschillen zijn wat betreft de internetsnelheid. Ziggo biedt drie keer sneller internet dan KPN aan voor nagenoeg dezelfde prijs.

KPN postcodecheck

Als je een KPN postcodecheck uitvoert, dan krijg je altijd abonnementen met DSL internet te zien. Deze verbinding loopt via de koperkabels onder de grond. Als je kiest voor een internet, bellen en tv abonnement van KPN, dan krijg je al deze diensten geleverd via de koperkabel. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat je internet abonnement voldoende snelheid heeft om alle diensten te kunnen leveren.

Checklist voor HD televisie kijken

  • Kies voor minimaal 60 Mbit/s internet
  • Profiteer van 2 HD ontvangers bij je abonnement
  • Zorg voor goede bekabeling binnenshuis
  • Gratis opnemen pakket

Als je kiest voor een internet, bellen en tv standaard abonnement met 60 Mbit/s, dan kun je moeiteloos HD televisie kijken. Je televisie wordt namelijk geleverd via de internet verbinding, dit kost dus bandbreedte en daarom is het van belang dat je genoeg snelheid hebt. Bij een 20 Mbit/s abonnement zal er niet altijd voldoende snelheid beschikbaar zijn om de zenders in HD te bekijken. ADSL snelheden kunnen per postcode verschillen dus doe de internet postcodecheck om te zien wat voor ADSL snelheid jij kunt ontvangen. Bovendien krijg je bij een instap abonnement slechts 1 HD tv ontvanger geleverd, bij een standaard abonnement van KPN krijg je 2 HD tv ontvangers.

KPN biedt tevens glasvezel optie

Als er op je adres een glasvezelaansluiting aanwezig is kan je de glasvezeloptie selecteren tijdens je bestelling. Voor een kleine meerprijs per maand heb je een evenredige up- en downloadsnelheid. Maximaal kan je via glasvezel van KPN 500 Mbit/s halen, dat is 200 Mbit/s meer dan het snelste abonnement van Ziggo. Let op dat glasvezelaansluitingen beperkt aanwezig zijn in Nederland en dat het raadzaam is om eerst de glasvezel check te doen met behulp van de KPN postcodecheck voor internet uitvoeren om je mogelijkheden te bekijken.

Alle alles in 1 pakketten van KPN op een rij

Tegenwoordig liggen de prijzen van KPN en Ziggo pakketten redelijk dicht bij elkaar. KPN levert alles in 1 pakketten vanaf een snelheid van 40Mb/s. Sinds kort leveren ze ook bij hun hoogste pakket de keuze voor 4K televisie, hierbij krijg je de benodigde 4k ontvanger maar niet de de 4k televisie.

50 Mbit/s ADSL internet
75 Zenders 49 HD Zenders
52,50 per maand
check
100 Mbit/s ADSL internet
108 Zenders 54 HD Zenders
52,50 per maand
check
KPN
4K
100 Mbit/s ADSL internet
108 Zenders 54 HD Zenders
62,50 per maand
check

Ziggo postcodecheck

Bij de Ziggo postcodecheck zien we dat de abonnementen beginnen, net als KPN, vanaf 40 Mbit/s. Een internet, bellen en tv abonnement van Ziggo met 78 zenders, waarvan 35 in HD, kost gemiddeld € 46,03 per maand terwijl het 20 Mbit/s abonnement van KPN gemiddeld € 44,00 per maand kost. Bij Ziggo krijg je in totaal meer zenders maar bij KPN krijg je meer zenders in HD. Om nu echt te bekijken wat de verschillen tussen KPN en Ziggo zijn, kijken we naar de uitgebreidere abonnementen van Ziggo. Het voordeel van Ziggo is dat je de diensten geleverd krijgt via de COAX kabel, hiermee heb je een stabielere internet verbinding en sneller internet dan de ADSL verbinding van KPN.

Ziggo alles in 1 pakketten

25 Mbit/s Kabel internet
80 Zenders 36 HD Zenders
39,95 per maand
check
200 Mbit/s Kabel internet
82 Zenders 37 HD Zenders
64,50 per maand
check
400 Mbit/s Kabel internet
136 Zenders 52 HD Zenders
84,50 per maand
check

Mocht je twijfelen tussen Ziggo of KPN, dan is het raadzaam om te kiezen voor Ziggo als internetsnelheid belangrijk voor je is en er op jou postcode alleen een lage ADSL snelheid leverbaar is. KPN heeft echter weer interessant als je ook een mobiel abonnement hebt bij KPN.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.