Wat is het best passende internet thuis op mijn postcode?

Iemand die een internetkabel in een modem plaatst.

Door het grote aanbod van internet providers kun je al gauw overspoeld raken. Waar moet je op letten? Een internet abonnement vinden hoeft gelukkig helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met de internet postcodecheck kunnen we de keuze namelijk aanzienlijk makkelijker voor je maken. Na het invullen van de postcodecheck laten we je een overzicht te zien van de best passende internet abonnementen op jouw adres. Jij hoeft alleen je voorkeur aan te vinken. We sorteren het overzicht altijd met het goedkoopste internet bovenaan.

Waar moet ik op letten met het kiezen van een internet abonnement?

Dat hangt er helemaal vanaf wat je zoekt in een internetabonnement en wat jouw woonsituatie is. Wil je simpelweg een internetverbinding hebben en zit je niet heel veel op het internet? Dan raden we aan om goedkoop internet aan te schaffen. Ben je op zoek naar een goed all-round internet abonnement, geschikt voor grotere gezinnen en intensief internet gebruik, dan kun je waarschijnlijk beter uit de voeten met een hogere internetsnelheid. In dit geval raden we je aan het beste- of snelste internet thuis te vergelijken op jouw adres.

Goedkoop internet

Het grootste prijsverschil zit in het type internetverbinding en de keuze voor een hogere internetsnelheid. Goedkoop internet heeft vaak lagere internetsnelheden in veel gevallen in combinatie met (A)DSL. Denk hierbij aan internetsnelheden van 20 Mb/s en 50 Mb/s.

Houd er wel rekening mee dat sommige internet providers aansluitkosten in rekening brengen. Je betaalt daardoor weliswaar minder per maand, maar wel méér per jaar. Daarom kan het zijn dat je soms goedkoper uit bent door bijvoorbeeld een internetabonnement van 100 Mb/s bij een andere provider af te sluiten. Waarom? Je betaalt dan iets meer per maand, maar in totaal minder per jaar. Daarbij profiteer je van een hogere internetsnelheid. Zo kun je altijd zorgeloos internetten.

Internet thuis

Het best passende internet thuis is vaak de middenweg tussen goedkope en uitgebreide snelle internet abonnementen. Het beste internet thuis hoeft gelukkig niet perse duur te zijn. Sterker nog, het zijn vaak relatief voordelige opties. Je betaalt vaak een paar euro meer per maand dan bij een goedkoop internet abonnement, maar je krijgt er wel aanzienlijk sneller internet voor terug, helemaal als je glasvezel op jouw adres kunt krijgen. Je gaat dan al snel naar internetsnelheden vanaf 100 Mb/s.