ADSL postcodecheck

Wil jij weten wat de maximale internet snelheid is op jouw postcode? Door hieronder je postcode in te vullen zie je direct wat de maximale ADSL internet snelheid is en kun je alle beschikbare internet pakketten vergelijken. Verder vind je op deze pagina alles informatie over ADSL internet.

Wat is de internet snelheid op mijn postcode?

ADSL internet wordt geleverd door middel van het koperen telefoon netwerk. Door het gebruik van deze techniek kan de internet snelheid per postcode sterk verschillen op basis van de lengte van de koperen kabel. Met behulp van de internet postcodecheck zie je direct de maximale internet snelheid op jouw postcode.

Omdat het ADSL netwerk gebruik maakt van het telefoonnetwerk is ADSL internet in bijna ieder huishouden in Nederland beschikbaar. Maar door het gebruik van het telefoon netwerk kan de internet snelheid per huishouden verschillen. Dit heeft te maken met de afstand van de woning en de wijkkast. Vanuit de wijkkast wordt het internet via koperen kabels naar ieder huishouden vervoert. Hoe groter de afstand, hoe langer de kabel, hoe meer het signaal verstoord wordt en hoe lager de internet snelheid op de postcode.

ADSL internet wordt dan ook door de meeste internet aanbieders aangeboden, hierbij kun je kiezen tussen verschillende pakketten zoals Alles in 1, Internet en TV of alleen internet. Kun je op jouw postcode maar een lage ADSL internet snelheid halen en wil je toch snel internet? Dan kun je ook kiezen voor kabel of glasvezel internet. Helaas zijn deze typen internet niet op iedere postcode beschikbaar. Doe hier voor de ziggo postcodecheck en de glasvezel check.

Goedkoopste ADSL internet

Ben je op zoek naar het goedkoopste internet? Dan is ADSL internet een goede keuze. Verschillende internet aanbieders bieden verschillende pakketten aan voor een lage prijs. De goedkoopste internet pakketten bestaan vooral uit alleen internet pakketten, hierdoor heb je geen onnodige kosten voor telefonie of televisie.

De echte prijsvechters onder de internet aanbieders geven hoge kortingen bij alles in 1 pakketten, dus een pakket met internet, televisie en telefonie. Door de hoge kortingen kunnen de jaarlijkse kosten die je kwijt bent aan een alles in 1 pakket niet veel hoger uit vallen dan dat van een alleen internet pakket. Door hier onder je postcode in te vullen kun je zelf alle internet pakketten vergelijken!

20 Mbit/s Alleen internet
25,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
34,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
30,00 per maand
check

ADSL internet vergelijken

Alles in 1 ADSL

Met een ADSL verbinding kun je ook kiezen voor een alles in 1 pakket. Veel verschillende internet aanbieders bieden dit soort pakketten aan. Let hierbij wel goed op wat voor internet snelheid je kiest en wat je maximale internet snelheid op je postcode is. Het is belangrijk dat je hier op let omdat het gebruik van de interactieve televisie ook impact heeft op de internet snelheid, net als wanneer je met veel apparaten tegelijk op je internet verbinding zit.

Voor een gemiddeld gezin van ongeveer vier personen heb je minimaal een internet snelheid van ronde de 80 Mb/s nodig om vloeiend te kunnen internetten. Om die reden laten we in de tabel de goedkoopste ADSL alles in 1 pakketten zien vanaf 80 Mb/s.

100 Mbit/s Alles in 1
81 Zenders 33 HD Zenders
45,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
45,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
48,50 per maand
check

Snel ADSL internet

Wil je toch liever alleen internet maar wel met een hoge internet snelheid? Dan kun je ook voor een ADSL pakket kiezen met een hogere internet snelheid. Uiteraard moet het wel mogelijk zijn om deze internet snelheid te kunnen behalen op jouw postcode. Om hier achter te komen kun je de internet postcodecheck doen.

De maximale ADSL snelheid is 200 Mb/s. Dit wordt alleen aangeboden door XS4ALL door middel van een techniek die pair bounding wordt genoemd. Hierbij wordt de internetsnelheid verdubbeld. In de tabel zie je de goedkoopste ADSL pakketten vanaf 100 Mb/s.

100 Mbit/s Alleen internet
34,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
30,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
31,00 per maand
check

ADSL internet in jouw woonplaats

Ben je op zoek naar ADSL internet in jouw stad? Hieronder hebben we een aantal steden uitgelicht waarin we de staat van het internet onder de loep nemen. Staat jouw stad er niet tussen dan kun je altijd de internet postcodecheck doen om de situatie op jouw postcode te bekijken.