ADSL postcodecheck

Wil jij weten wat de maximale internet snelheid is op jouw postcode? Door hieronder je postcode in te vullen zie je direct wat de maximale ADSL internet snelheid is en kun je alle beschikbare internet pakketten vergelijken. Verder vind je op deze pagina alles informatie over ADSL internet.

Wat is de internet snelheid op mijn postcode?

ADSL internet wordt geleverd door middel van het koperen telefoon netwerk. Door het gebruik van deze techniek kan de internet snelheid per postcode sterk verschillen op basis van de lengte van de koperen kabel. Met behulp van de internet postcodecheck zie je direct de maximale internet snelheid op jouw postcode.

Omdat het ADSL netwerk gebruik maakt van het telefoonnetwerk is ADSL internet in bijna ieder huishouden in Nederland beschikbaar. Hierbij kun je kiezen tussen verschillende pakketten zoals Alles in 1, Internet en TV of alleen internet. Kun je op jouw postcode maar een lage ADSL internet snelheid halen en wil je toch snel internet? Dan kun je ook kiezen voor kabel of glasvezel internet. Helaas zijn deze typen internet niet op iedere postcode beschikbaar. Doe hier voor de ziggo postcodecheck en de glasvezel check.

Goedkoopste ADSL

De goedkoopste ADSL pakketten zijn:

Provider Type internet Pakket Per maand
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 ADSL 100 Mb/s €35,50
Online.nl Online.nl ADSL 100 Mb/s €48,00
Odido Odido ADSL 50 Mb/s €32,50
KPN KPN ADSL 100 Mb/s €42,50
Odido Odido ADSL 100 Mb/s €35,00
KPN KPN ADSL 200 Mb/s €50,00
Solcon Solcon ADSL 50 Mb/s €41,99
Freedom Freedom ADSL 200 Mb/s €47,00
Solcon Solcon ADSL 100 Mb/s €51,99
Solcon Solcon ADSL 200 Mb/s €56,99
Goedkoopste ADSL

Alles in 1 ADSL

Met een ADSL verbinding kun je ook kiezen voor een alles in 1 pakket. Veel verschillende internet aanbieders bieden dit soort pakketten aan. Let hierbij wel goed op wat voor internet snelheid je kiest en wat je maximale internet snelheid op je postcode is. Het is belangrijk dat je hier op let omdat het gebruik van de interactieve televisie ook impact heeft op de internet snelheid, net als wanneer je met veel apparaten tegelijk op je internet verbinding zit.

Voor een gemiddeld gezin van ongeveer vier personen heb je minimaal een internet snelheid van ronde de 80 Mb/s nodig om vloeiend te kunnen internetten. Om die reden laten we in de tabel de goedkoopste ADSL alles in 1 pakketten zien vanaf 80 Mb/s.

100 Mbit/s Alles in 1
46 Zenders 29 HD Zenders
46,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
79 Zenders 58 HD Zenders
51,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
166 Zenders 88 HD Zenders
63,00 per maand
check

Snel ADSL internet

Wil je toch liever alleen internet maar wel met een hoge internet snelheid? Dan kun je ook voor een ADSL pakket kiezen met een hogere internet snelheid. Uiteraard moet het wel mogelijk zijn om deze internet snelheid te kunnen behalen op jouw postcode. Om hier achter te komen kun je de internet postcodecheck doen.

De maximale ADSL snelheid is 200 Mb/s. Dit wordt alleen aangeboden door XS4ALL door middel van een techniek die pair bounding wordt genoemd. Hierbij wordt de internetsnelheid verdubbeld. In de tabel zie je de goedkoopste ADSL pakketten vanaf 100 Mb/s.

100 Mbit/s Alleen internet
35,50 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
48,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
41,50 per maand
check

ADSL internet in jouw woonplaats

Ben je op zoek naar ADSL internet in jouw stad? Hieronder hebben we een aantal steden uitgelicht waarin we de staat van het internet onder de loep nemen. Staat jouw stad er niet tussen dan kun je altijd de internet postcodecheck doen om de situatie op jouw postcode te bekijken.