Glasvezel Vergelijken

Wil je glasvezel vergelijken? In Nederland bieden 6 glasvezel aanbieders maar liefste 85 verschillende glasvezel pakketten aan. Hoe ziet jouw ideale glasvezel internet pakket er uit? Daar helpen we graag bij. Bedenk wat je belangrijk vindt bij een glasvezel abonnement en begin met succesvol glasvezel vergelijken.

Glasvezel internet vergelijken

Door glasvezel te vergelijken kies je het glasvezel abonnement dat het beste bij je past. Je hebt de keuze uit verschillende glasvezel aanbieders, internet snelheden en type abonnementen. Voordat je glasvezel gaat vergelijken is het handig om te bedenken wat jij belangrijk vind in een glasvezel abonnement. Stel jezelf daarom een aantal vragen.

Bedenk je als eerste naar wat voor internet snelheid je op zoek bent. Glasvezel abonnementen worden aangeboden vanaf 50 Mb/s tot een snelheid van maar liefst 750 Mb/s. Weet je niet wat voor snelheid het beste past in jouw situatie? Een vuistregel: Meestal is een snelheid boven de 200 Mb/s ruim voldoende voor een gemiddeld gezin waarbij je met meerdere apparaten tegelijk op internet wil kunnen.

Wil je daarnaast een glasvezel abonnement met alleen internet, internet en tv of alles in 1 Gebruik je geen vaste telefoon en kijk je bijna nooit televisie? Kies dan voor alleen glasvezel internet. Kijk je wel televisie? Dan loont het vaak om ook de alles in 1 abonnementen te bekijken naast de internet en tv pakketten. Glasvezel aanbieders bieden namelijk vaak pakketkortingen aan bij alles in 1 abonnementen, waarmee je voordeliger uit bent.

Glasvezel internet

  • Maximale downloadsnelheid : 750 Mb/s
  • Super snelle uploadsnelheid
  • 6 glasvezel aanbieders
  • 85 glasvezel abonnementen

Glasvezel check

Helaas is glasvezel internet nog niet overal in Nederland beschikbaar. Slechts 49% van alle huishoudens in Nederland is aangesloten op het glasvezel netwerk. Met de glasvezel check zie je direct of glasvezel internet al op jouw postcode is uitgerold.

Glasvezel aanbieders vergelijken

In Nederland leveren 6 glasvezel aanbieders samen 85 glasvezel abonnementen. Door glasvezel aanbieders te vergelijken vindt je een glasvezel aanbieder die het beste bij je past. De glasvezel aanbieders verschillen onderling in kwaliteit service en glasvezel abonnementen die zij leveren. Wil je meer weten over een provider? Klik dan op een logo en lees meer informatie over deze glasvezel aanbieder. Of bezoek de specifieke KPN glasvezel pagina.

Glasvezel vergelijken

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Met Alles in 1 glasvezel krijg je naast razendsnel glasvezel internet ook televisie en telefonie in 1 pakket. Verschillende providers bieden dit soort pakketten aan en verschillen vaak in prijs en het aantal zenders dat wordt aangeboden in het basis pakket. Glasvezel aanbieders geven vaak hoge kortingen bij Alles in 1 pakketten, daarom is het bijna altijd gunstig om over te stappen.

100 Mbit/s Alles in 1
66 Zenders 36 HD Zenders
53,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
70 Zenders 44 HD Zenders
55,00 per maand
check
200 Mbit/s Alles in 1
75 Zenders 54 HD Zenders
58,49 per maand
check

KPN glasvezel

KPN is naast de grootste aanbieder van glasvezel pakketten ook de beheerder van een groot deel van het totale glasvezel netwerk. Dit betekent dat KPN verantwoordelijk is voor het onderhoud en de uitbreiding van het glasvezel netwerk. Daarnaast biedt KPN als glasvezel aanbieder ook verschillende glasvezel abonnementen met verschillende snelheden aan. Lees hier meer over KPN glasvezel.

Ziggo glasvezel

Wij krijgen vaak vragen over Ziggo glasvezel en of bezoekers zich hiervoor kunnen aanmelden. Helaas levert Ziggo geen glasvezel internet. Het grootste gedeelte van het Ziggo netwerk bestaat weliswaar uit glasvezel kabels maar voor het laatste stukje kabel naar de woningen gebruikt Ziggo een COAX (tv) kabel. Hoewel de snelheid van kabel internet iets lager ligt dan glasvezel internet, geldt Ziggo internet als een prima alternatief voor wie geen glasvezel internet kan ontvangen.

Goedkoop glasvezel vergelijken

Wil je het aller goedkoopste glasvezel internet? Bekijk dan de onderstaande tabel. Hier vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen per glasvezel aanbieder. Uiteraard zijn de goedkoopste glasvezel abonnemeten ook de pakketten met de laagste snelheid en alleen glasvezel internet. Dit zijn pakketten met alleen glasvezel internet. Maar door scherpe acties en kortingen kunnen de alles in 1 glasvezel abonnementen ook voordelig uitvallen.

AanbiederSoort pakketType internetInternet snelheidPrijs
Oxxio Oxxio Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€35,95Check
T-Mobile T-Mobile Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€32,50Check
Caiway Caiway Alleen internet Glasvezel150 Mb/s€39,95Check
NLEx NLEx Alleen internet Glasvezel50 Mb/s€44,50Check
KPN KPN Alleen internet Glasvezel200 Mb/s€47,49Check
XS4ALL XS4ALL Alleen internet Glasvezel100 Mb/s€48,50Check
Online.nl Online.nl Internet en TV Glasvezel50 Mb/s€57,50Check