Glasvezel vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in en check jouw beschikbaarheid

 ADSL
 Kabel
 Glasvezel

Glasvezel internet vergelijken

Glasvezel vergelijken helpt je om het glasvezel abonnement te kiezen dat het beste bij je past. Omdat er veel glasvezel aanbieders en abonnementen zijn is het verstandig eerst jezelf een aantal vragen te stellen.

Stap 1. Kan ik glasvezel ontvangen?
Helaas is glasvezel internet nog niet overal in Nederland beschikbaar. Met de glasvezel check zie je direct of glasvezel internet al op jouw postcode mogelijk is.

Stap 2. Welke internet snelheid heb ik nodig?
Glasvezel abonnementen worden aangeboden vanaf 50 Mb/s tot 750 Mb/s. Meestal is een snelheid boven de 200 Mb/s ruim voldoende voor een gezin waarbij je met meerdere apparaten tegelijk op internet wil kunnen.

Stap 3. Wat voor type abonnement wil ik?
Alleen internet, internet en tv of alles in 1? De keuze is aan jou. Maak je alleen gebruik van het internet? Dan is een alleen internet pakket de beste optie. Kijk je wel televisie? Dan zijn alles in 1 glasvezel abonnementen het meest voordelig omdat providers vaak pakketkortingen aanbieden.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Door glasvezel aanbieders te vergelijken vind je een glasvezel aanbieder die het beste bij jou past. De glasvezel aanbieders verschillen onderling in kwaliteit service en glasvezel abonnementen die zij leveren. KPN glasvezel wordt het meest vaak gekozen. Maar er is ook veel vraag naar Ziggo glasvezel. Wil je meer weten over de glasvezel aanbieders? Bezoek dan de pagina’s door op het logo te klikken.

Alleen internet glasvezel

Maak jij vrijwel alleen nog maar gebruik van internet, kijk je geen reguliere televisie (meer) en bel je met je smartphone in plaats van de vaste telefoon? Dan kun je overwegen om te kiezen voor alleen internet met glasvezel. Daarmee bekijk je je favoriete Netflix aanbod of uitzending gemist, zonder haperingen en met een super stabiele verbinding. Met alleen internet glasvezel ben je wel verzekerd van een supersnelle internetverbinding, waarmee je eindeloos kunt streamen, maar niet betaalt voor andere diensten waar je toch niet of nauwelijks gebruik van maakt.

Veelgestelde vragen over glasvezel vergelijken

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een flinterdunne vezel van glas. Glasvezel is uitermate geschikt voor signalen (met name in de telecommunicatie) over grote afstanden te vervoeren. Het signaal wordt door middel van laserlicht gestuurd.

Wat is het verschil tussen glasvezel, kabel en (A)DSL?

Glasvezel is in een aantal opzichten anders dan DSL- en kabel internet. Omdat de techniek anders is, heeft dit vooral effect op de internetsnelheid en stabiliteit van je verbinding. Waar DSL- internet over de telefoonlijn geleverd wordt en kabel internet via de COAX- kabel (of tv-kabel), wordt glasvezel geleverd via het glasvezelnetwerk.

Hoe snel is glasvezel?

Op dit moment is de maximaal haalbare snelheid van glasvezel 750 Mb/s. De glasvezel abonnementen worden meestal aangeboden in snelheden van 50 Mb/s, 100 Mb/s, 200 Mb/s en 500 Mb/s.

Ik woon in appartement of bovenwoning. Kan ik glasvezel ontvangen?

Allereerst moet er wel glasvezel aanwezig zijn in de wijk. Gebruik de glasvezel check om te kijken of er glasvezel aanwezig is. Je kunt wanneer je in een bovenwoning woont, in bijna alle gevallen, glasvezel krijgen in huis. In overleg met de eigenaar van een woningcomplex kan het glasvezelbedrijf de aanleg van glasvezel doortrekken naar de woning boven de meterkast van de onderburen.

In het geval dat de onderburen zelf geen glasvezel aansluiting willen, is het wel noodzakelijk dat zij hun medewerking verlenen en hun meterkast beschikbaar stellen voor het doortrekken van de verbinding naar boven.

Glasvezel vergelijken in jouw woonplaats

Wil jij weten of je in jouw stad glasvezel kunt ontvangen? We hebben een aantal steden uitgelicht die beschikken over een glasvezel aansluiting. Staat jouw stad er niet tussen? Maak dan gebruik van de glasvezel check om te zien of je op jouw postcode glasvezel kunt ontvangen.

Goedkoop glasvezel vergelijken

Wil je het aller goedkoopste glasvezel internet? Bekijk dan de onderstaande tabel. Hier vind je de goedkoopste glasvezel abonnementen per glasvezel aanbieder.

Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet Glasvezel 50 Mb/s €43,00 Check
Online.nl Online.nl Alleen internet Glasvezel 100 Mb/s €49,00 Check