Glasvezel internet thuis

Denk jij erover na om over te stappen op glasvezel internet thuis? Begrijpelijk, want niet alleen is glasvezel de snelste en meest betrouwbare internet verbinding voor thuis, het is in een aantal gevallen ook niet veel duurder meer dan een internet verbinding via DSL of kabel. Check daarom of jij al glasvezel kunt krijgen op jouw postcode en bekijk welke abonnement het beste bij je past. Wij geven je wat tips hoe je makkelijk kunt overstappen naar glasvezel.

Is je huidige internet verbinding te traag, wil je in hogere kwaliteit kunnen streamen of vindt je dat je simpelweg te veel betaalt voor wat je krijgt? Wat je redenen ook zijn, we raden je aan te beginnen met glasvezel internet vergelijken als je op zoek bent naar een andere provider voor internet thuis.

Voordelen glavezel internet

Er zijn een heel aantal redenen waarom het slim is om voor glasvezel internet te kiezen boven DSL of kabel, indien glasvezel al beschikbaar is op je adres. Zo hoef je je met glasvezel eigenlijk nergens meer druk om te maken, waaronder een haperende verbinding of lange laadtijd. Met glasvezel is dit echt verleden tijd. Je bent verzekerd van supersnel en betrouwbaarder internet.

Bovendien krijg je met glasvezel internet altijd gegarandeerd de beloofde internetsnelheid bij je pakket wanneer je een lagere internetsnelheid, of gelijke snelheid afsluit als de maximaal haalbare snelheid op jouw adres . Dus ook al is iedereen bij jou in de straat tegelijkertijd online, of woon je verder weg van de wijkcentrale (wat bij DSL van invloed is op je internetsnelheid), bij glasvezel heeft dit heeft geen invloed op jouw internet verbinding. Je hebt namelijk je eigen glasvezelkabel die je niet hoeft te delen. Maar glasvezel internet heeft nog meer voordelen, daarom zetten we ze allemaal op een rijtje voor je:

  • Even snel uploaden als downloaden
  • Zeer stabiel internet en de minste storingen
  • Hoge kwaliteit (online) streamen & tv kijken
  • Hoogste snelheden mogelijk
  • Open glasvezelnetwerk met ruime keuze in glasvezel providers
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Overstappen naar glasvezel internet

Begin met glasvezel internet vergelijken op jouw postcode om te zien of je al kunt overstappen. Door je postcode in te vullen kunnen we je meteen laten zien of glasvezel al beschikbaar is op jouw adres en welke maximale snelheid je kunt halen. Is glasvezel voor jou al beschikbaar, dan laten we je meteen zien welke providers en welke abonnementen je kunt afsluiten. Ben jij al één van de gelukkigen die is aangesloten, hoe sluit je dan vervolgens een abonnement af? Dat gaat heel eenvoudig en kost je maar een paar minuten van je tijd.

Overstappen naar glasvezel internet

  1. Maak je keuze voor een internet abonnement en ga via de link in de vergelijker naar de website van de aanbieder. Meld je aan via het online aanmeldformulier.
  2. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van je aanmelding en maakt automatisch gebruik van de overstapservice. Dat betekent dat je huidige provider en nieuwe provider samen jouw overstap regelen, daar heb jij verder geen omkijken naar. Ook hoef je niet zelf je huidige abonnement op te zeggen, dat wordt allemaal netjes voor je geregeld.
  3. Na de bevestiging van je aanmelding heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Dus als je nog een nachtje wil slapen over je keuze, zit je tot die tijd nergens aan vast.
  4. Je krijgt bericht van je nieuwe provider wanneer je abonnement in gaat. Daarmee houdt je provider rekening met de opzegtermijn van je huidige abonnement van één maand. Zo gaat je huidige abonnement naadloos over in je nieuwe abonnement en daarmee is je overstap geregeld.

Internet providers met glavezel

Vrijwel alle providers leveren glasvezel internet, wat maakt dat je ruime keuze hebt voor een passend abonnement. Bij bijna alle providers die glasvezel leveren kun je abonnementen met alleen internet, internet en tv als alles in 1 afsluiten. Alleen bij provider Online kun je geen los internet abonnement met glasvezel afsluiten, wel in combinatie met internet en tv en alles in 1.

Een verrassende nieuwe aanbieder op de glasvezel markt is Oxxio, van origine energieleverancier, maar met een extra dienst voor internet en tv. Oxxio kiest daarmee dezelfde richting als NLE destijds, om ook de markt van internet te betreden. Anderzijds is Telfort niet zo lang geleden gestopt met het aanbieden van internet diensten en is opgegaan in moederbedrijf KPN. Hoe ziet het aanbod van glasvezel providers er op dit moment uit? We hebben het aanbod per provider in een handig overzicht gezet voor je.

Aanbieder Snelheid Pakketten Vanaf prijs p/m
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 50 Mb/s Alleen internet,
Internet en TV,
Alles in 1
€40,00 Check
Online.nl Online.nl 100 Mb/s Alleen internet,
Internet en TV,
Alles in 1
€41,50 Check
XS4ALL XS4ALL 50 Mb/s Alleen internet,
Internet en TV,
Alles in 1
€48,00 Check

Goedkoopste glasvezel internet

Vind je de prijs van je glasvezel abonnement ook belangrijk? De prijzen tussen de glasvezel providers lopen (sterk) uiteen. Zo kun je relatief goedkoop glasvezel internet krijgen, maar ook duurdere abonnementen afsluiten met meer mogelijkheden, natuurlijk afhankelijk van je wensen. Het verschil in prijs tussen de duurste glasvezel abonnementen met 500 Mb/s kan al gauw oplopen tot €20,- per maand. De maandprijs bij abonnementen met 50 mb/s tot 100 mb/s internetsnelheid liggen daarentegen dichter bij elkaar.

Het goedkoopste glasvezel internet begint bij een abonnement van 50 mb/s. Een glasvezel abonnement met 50 Mb/s – 100 Mb/s is doorgaans meer dan voldoende snelheid om met twee tot vier apparaten tegelijkertijd te streamen. Alleen voor zwaar internet gebruik zijn de écht hoge snelheden nodig, zoals tegelijkertijd streamen, online gamen en grote bestanden downloaden.

Vraag je je af of je met het goedkoopste abonnement wel uit de voeten kunt? Bij enkele providers is het mogelijk om gratis je internetsnelheid te upgraden. Zo kun je gerust een maand uitproberen of de door jou gekozen snelheid genoeg is, of dat je liever wil upgraden naar een hogere snelheid.

Alternatieven voor glasvezel

Om glasvezel internet thuis te kunnen krijgen moet je nog wel een beetje geluk hebben. In iedere provincie en op steeds meer plaatsen is inmiddels deels glasvezel internet beschikbaar, maar helaas nog lang niet overal. Zeker in de grote steden kan het langer duren. De aanleg en uitbreiding van het glasvezel netwerk is een ontzettend kostbare – en tijdrovende operatie. Daarom houden wij per stad bij hoever de uitrol van glasvezel is. Je kunt hierover meer lezen op de glasvezel stegenpagina van jouw stad en kunt meteen een glasvezel check doen om te zien hoe de uitrol ervoor staat op jouw postcode. Kun je helaas nog geen glasvezel krijgen? Kies dan voor één van de snelle en betaalbare alternatieven voor glasvezel.

Kabel internet thuis

Gelukkig heb je lang niet altijd een zwaar glasvezel abonnement nodig om ongestoord en eindeloos te kunnen internetten en streamen. Een goed alternatief is namelijk kabel internet. Dit ook supersnel internet met een maximale snelheid tot maar liefst 500 Mb/s, waardoor het verschil met glasvezel internet nog maar erg klein is. Bovendien bestaat de kabel voor 97% uit glasvezel, wat kabel internet razendsnel maakt. Alleen het laatste stukje tot aan de deur is geen glasvezel.

Is glasvezel internet nog niet beschikbaar op jouw adres, maar vind je een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk? Dan kun je met kabel internet ook prima uit de voeten, en is Ziggo het beste alternatief voor supersnel internet thuis. Je betaalt naar verhouding bijna evenveel als glasvezel en kunt rekenen op een snelle verbinding.

DSL internet thuis

Vind je kabel internet te duur voor wat je krijgt, dan zijn er prima alternatieven met snel DSL internet. Zo kun je een DSL abonnement afsluiten tot 200 Mb/s DSL. Met een DSL abonnement van 100 Mb/s tot 200 Mb/s kun je met twee tot drie apparaten moeiteloos tegelijk streamen. Bovendien is DSL internet relatief goedkoper dan kabel.

Zowel DSL en kabel internet zijn tot slot bijna overal beschikbaar in Nederland, waardoor er altijd wel een snelle verbinding mogelijk is. Met internet thuis vergelijken op basis van je postcode laten we je een totaal overzicht zien van alle beschikbare internet abonnementen op jouw adres met glasvezel, kabel en DSL internet.