Internet postcode check ziet internetsnelheid stijgen

KPN heeft haar ADSL netwerk enige tijd geleden flink uitgebreid. Dit heeft geleidt dat, bij een internet postcode check, nog sneller internet beschikbaar is.

Internet postcode check ziet internetsnelheid stijgen

De uitbreiding van het ADSL netwerk heeft ervoor gezorgd dat op sommige adressen tot wel drie keer zo snel internet te ontvangen is. Dit hebben wij achterhaald door vele weken lang een internet postcode check uit te voeren op een geselecteerd aantal adressen. Wij ondervonden dat de maximale internetsnelheid verdrievoudigd is. Zo ging de maximaal haalbare internetsnelheid omhoog tot 80 Mbit/s terwijl dit eerst nog 20 Mbit/s was.

Wat ons tevens opviel, tijdens een internet postcode check van internet provider Online, is dat zij op een adres waar 80 Mbit/s haalbaar is slechts een abonnement van 10 Mbit/s aanbieden. Wanneer we een internet postcode check bij andere internet providers uitvoerden kregen wij wel abonnementen met snel internet tot 80 Mbit/s aangeboden. Ondanks dat Online dus wel de snelheid zou moeten kunnen leveren, besluiten zij dit niet voor alle adressen te doen.

Internet postcode check verwacht eind 2015 sneller internet

KPN was al druk bezig met het uitbreiden van haar netwerk om een hogere internet snelheid te halen. Nu blijkt aan het jaarverslag van KPN dat het bedrijf ernaar streeft om grofweg de helft van de huishoudens toegang te geven tot 100 Mbit/s internet. De verhoging van internetsnelheid, die we bij een internet postcode check al meerdere malen hebben gezien, kunnen we eind 2015 wederom verwachten. Daarbij heeft KPN als doel om ongeveer 85% van de huishoudens toegang te geven tot dit snelle internet.

In vergelijking met een internet postcode check van één jaar geleden hebben al het dubbele aantal Nederlanders een internet verbinding van minimaal 100 Mbit/s. Dit zijn echter verbindingen met kabel internet. De helft van alle internet verbindingen in Nederland loopt via het kabel netwerk. Het ADSL netwerk loopt nog een beetje achter op het kabel netwerk wat internetsnelheid betreft, maar is druk bezig met een inhaal spurt.

Buiten een internet postcode check uit te voeren om te achterhalen wat de maximum snelheid op uw adres is, kan u een aantal tips in acht nemen om het maximale uit uw internetsnelheid te halen.

  • Sluit uw computer aan via een lan-kabel, dit zorgt voor een snellere data overdracht dan WiFi.
  • Limiteer de downloadsnelheid van een bepaald programma indien mogelijk, dit zodat meerdere taken online snel uit te voeren zijn.
  • Wanneer men WiFi gebruikt is het raadzaam om zo dicht mogelijk in de buurt van de router te zijn.
  • Beperk de uploadsnelheid van bepaalde programma’s, dit zorgt namelijk voor een tragere verbinding.

» Zelf een internet postcode check uitvoeren