Internet Groningen

Ben je op zoek naar internet in Groningen? Met de internet postcodecheck krijg je een goed overzicht van het aanbod internet in Groningen. Zo is het ADSL, Kabel en bij een klein gedeelte glasvezel internet in Groningen. Wil je precies weten welk internet op jouw adres beschikbaar is? Gebruik dan de internet postcodecheck.

ADSL internet Groningen

De voordeligste optie voor internet in Groningen is een ADSL abonnement. Hierbij gaat de internetverbinding via de vaste telefoonlijn. De precieze snelheid is afhankelijk van de kwaliteit van de telefoonlijn en de afstand tot de wijkcentrale. Welke snelheid er beschikbaar is op jou woonadres is makkelijk te controleren via de internet postcodecheck, maar de maximaal haalbare snelheid in Groningen is 100 Mbit/s.

De internet snelheid is over het algemeen dus ook een stuk lager dan bij glasvezel of kabel internet. Daar staat tegenover dat ADSL internet vaak veel voordeliger is.

100 Mbit/s Alles in 1
79 Zenders 58 HD Zenders
51,50 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
46 Zenders 29 HD Zenders
52,00 per maand
check
100 Mbit/s Alles in 1
166 Zenders 88 HD Zenders
58,50 per maand
check

Ziggo internet Groningen

Het kabel netwerk in Groningen is erg uitgebreid. Bijna alle woningen zijn aangesloten op de kabel met uitzondering van bedrijventerrein Euvelgunne en natuurgebied Roodehaan. De goede dekking en de hoog haalbare snelheid maakt kabel internet een goed alternatief voor glasvezel internet.

Ziggo is de grootste kabel provider in Nederland en biedt een zeer complete alles in 1 abonnementen aan. Daarnaast kun je ook kiezen voor internet en tv en alleen internet van Ziggo. Met de ziggo postcodecheck zie je direct of Ziggo internet op jouw adres beschikbaar is.

100 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
59,75 per maand
check
200 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
64,25 per maand
check
400 Mbit/s Alles in 1
80 Zenders 69 HD Zenders
69,25 per maand
check

Glasvezel internet Groningen

In Groningen is slecht 4% van de huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Vooral in het centrum is er erg weinig glasvezel internet aanwezig. Dit komt omdat de aanleggen van de glasvezel verbindingen een grote investering is die veel overlast veroorzaakt. Wil je er zeker van zijn of je glasvezel kunt ontvangen op je postcode? Doe dan de glasvezel check!

Alle informatie over glasvezel internet in Groningen vind je op de pagina Glasvezel Groningen

100 Mbit/s Alleen internet
44,50 per maand
check
50 Mbit/s Alleen internet
43,00 per maand
check
100 Mbit/s Alleen internet
45,00 per maand
check

Internet aanbieders Groningen

Groningen kent verschillende internet aanbieders. De aanbieders bieden verschillende pakketten aan, zoals alles in 1, internet en telvisie en alleen internet Maar natuurlijk ook in verschillende technieken zoals ADSL, Kabel en Glasvezel internet in Groningen. Wil je meer weten over de specifiek internet aanbieders, zoals KPN glasvezel. Klik dan op het logo van de internet aanbieder.

Meest gekozen internet in Groningen

In Groningen worden de onderstaande internet abonnementen veel gekozen. Je kunt overal kabel en DSL ontvangen. Glasvezel is alleen beschikbaar in specifieke wijken. Lage prijzen met DSL of hogere snelheden met kabel en glasvezel. Gelukkig is glasvezel tegenwoordig ook voor lagere prijzen beschikbaar.


Aanbieder Soort pakket Type internet Internet snelheid Prijs
Online.nl Online.nl Alleen internet ADSL 100 Mb/s €43,50 Check
Budget Alles in 1 Budget Alles in 1 Alleen internet ADSL 100 Mb/s €35,50 Check
Odido Odido Alleen internet ADSL 50 Mb/s €32,50 Check
KPN KPN Alleen internet ADSL 100 Mb/s €42,50 Check
Ziggo Ziggo Alleen internet Kabel 100 Mb/s €42,50 Check
Glasvezel check voor jouw adres