Waarom zou ik kiezen voor glasvezel?

kiezen voor glasvezel

De vraag naar glasvezelaansluitingen in Nederland wordt steeds groter en steeds meer mensen kiezen voor glasvezel vergelijken. En dat is niet vreemd want de voordelen van glasvezel zijn groot ten opzichte van DSL- en kabel internet. Glasvezel staat als een paal boven water en het glasvezelnetwerk landelijk wordt steeds verder uitgerold.

Het snelste internet

Glasvezel is het snelste internet van dit moment vanwege de techniek waarmee informatie verwerkt wordt. Met glasvezel wordt data via lichtsignalen verstuurd in bundels van sterke draden van speciaal glas. Dit maakt glasvezel dan ook zo geschikt om over grote afstanden data te versturen, zonder dat de internetsnelheid hierdoor beïnvloed wordt. Zo kan over vele kilometers glasvezelkabel gelegd worden, tot aan je woning, zonder dat dit de internetsnelheid beïnvloedt.

Niet voor niets wordt het glasvezelnetwerk het netwerk van de toekomst genoemd, omdat in theorie nog hogere snelheden mogelijk zijn in de toekomst. Hoe hoog? Dat is de vraag. Nu is dat in principe nog onbegrensd. Glasvezel is niet alleen super snel maar heeft nog meer voordelen.

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

  • Je kunt even snel uploaden en downloaden
  • Meest stabiele verbinding met de minste kans op storingen
  • Altijd de beloofde internetsnelheid bij je abonnement.
  • Internetsnelheid is niet beïnvloedbaar