KPN glasvezel

KPN-glasvezel

Wat kan KPN glasvezel voor jou betekenen en wat mag je verwachten? Wij van internet postcodecheck vertellen je graag wat meer over KPN glasvezel. Wie op lange termijn denkt weet dat glasvezel internet de toekomst heeft. Daar zullen weinigen het mee oneens zijn. De grootste leverancier van glasvezel internet in Nederland is KPN. Daarnaast is KPN de beheerder van de aanleg van glasvezel netwerken sinds de volledige overname van Reggefiber.

Snel overzicht

KPN als grootste glasvezel aanbieder

KPN heeft in 2014 Reggefiber – de beheerder van de aanleg van glasvezel netwerken in Nederland, volledig opgekocht. Daarmee heeft KPN de volledige zeggenschap gekregen over het beheer en de aanleg van glasvezel netwerken in Nederland.

Wel moet KPN het glasvezel netwerk open houden tot minimaal 2019 voor andere aanbieders, zoals Telfort, NLEx en Online, die hun glasvezel diensten leveren over het KPN netwerk. Dit betekent dat je ruime keuze hebt uit internetaanbieders van glasvezel. In tegenstelling tot kabel internet, waarbij Ziggo de enige aanbieder is, is glasvezel internet een open markt. Ben je benieuwd of je op jouw postcode glasvezel kunt ontvangen? Doe dan je glasvezel check.

Terug naar boven

Investeringen in KPN glasvezel- en kopernetwerk

De komende jaren steekt KPN de handen extra uit de mouwen door te investeren in het verbeteren van de bestaande kopernetwerk en het aanleggen van glasvezel netwerken in steeds meer plaatsen in Nederland. Dat is hard nodig, want de huidige staat van het kopernetwerk biedt onvoldoende capaciteit op de lange termijn om de toenemende hoeveelheid data (snel) te kunnen verwerken.

Glasvezel internet is nog lang niet overal in Nederland beschikbaar. Dit gaat nog wel even duren in het huidige tempo. De voornaamste reden hiervoor zijn de enorm hoge kosten voor de aanleg van nieuwe glasvezel verbindingen.

Met het huidige beleid wil KPN in 2021 meer dan 3 miljoen huishoudens aangesloten hebben op het glasvezel netwerk. Momenteel zijn er 2,6 miljoen huishoudens aangesloten. Dit betekent dat de komende 4 jaar, zo’n 400.000 extra huishoudens aangesloten gaan worden op het glasvezel netwerk. Benieuwd of jou wijk hier ook bij zit?

Wil je weten of je op jouw postcode al glasvezel internet krijgen? Doe dan de glasvezel check en ontdek of je al supersnel internet in huis kunt halen.

Terug naar boven

Voordelen van KPN glasvezel internet

Supersnel glasvezel internet is in volle opkomst en de vraag zal de komende jaren alleen maar groter worden, omdat Nederland nog enigszins achter ligt in vergelijking met andere Europese landen. Kies je voor glasvezel internet, dan ben je verzekerd van de onderstaande voordelen.

Alle voordelen van KPN glasvezel op een rij

  • KPN glasvezel internet razendsnel
  • Je eigen aansluiting – geen last van de buren
  • Afstand heeft geen invloed op de snelheid
  • Even snel up-als downloaden
  • Met zijn allen tegelijk internetten zonder onderbrekingen

KPN glasvezel internet razendsnel

Wat maakt glasvezel internet nu zo snel? Dat komt doordat digitale informatie (bits) met de snelheid van het licht verzonden worden van en naar je huis via glasvezels. KPN levert glasvezel internet vanaf 100 Mb/s en maximaal 500 Mb/s. Klik hier voor de beste glasvezel internet pakketten van KPN.

In verschillende testen dit uitgevoerd zijn met glasvezel kabels zijn al snelheden behaald van boven de 100 Tera byte per seconde (100.000 GB/s). Dat betekent dat er op het glasvezel netwerk genoeg ruimte is voor upgrades die in de toekomst plaatst zullen vinden.

Je eigen aansluiting – geen last van de buren

Naast de hoge snelheden die je haalt met glasvezel, is een ander voordeel dat je een ‘eigen’ aansluiting krijgt. Je deelt je verbinding dus niet met de buren. Zo wordt er geen internet snelheid van jouw verbinding ‘afgesnoept’ en heb je geen last van externe factoren. Ieder huishouden dat aangesloten wordt krijgt een eigen aansluitpunt tot in de meterkast van de woning. Zo blijft snel internet ook echt snel.

Afstand heeft geen invloed op de snelheid

Verder speelt de afstand waarover de informatie getransporteerd wordt geen rol meer voor de snelheid. Dit betekent dat de afstand van je woning tot de wijkcentrale, zoals bij DSL internet wel het geval is, bij glasvezel geen rol meer speelt. Je kunt altijd vertrouwen op een stabiele verbinding met hoge internet snelheid. Daarnaast maakt het niet uit voor de snelheid of je informatie wil verzenden naar andere gebieden, zoals over zee.

Even snel up-als downloaden

Niet alleen blijft je verbinding altijd stabiel met glasvezel internet, je kunt met glasvezel internet van KPN even snel downloaden als uploaden. Zo heb je in een mum van tijd al je favoriete songs gedownload. Vroeger kon je nog een kop koffie gaan zetten wanneer je bestanden wilde downloaden, tegenwoordig gebeurt dit met glasvezel internet in enkele seconden.

Met zijn allen tegelijk internetten zonder onderbrekingen

Je wil natuurlijk thuis graag allemaal je eigen gang kunnen gaan en met meerdere personen tegelijk op dezelfde internet verbinding zitten. Daarvoor is glasvezel ideaal. Je merkt er namelijk niets van wanneer je met meerdere personen tegelijk op dezelfde verbinding zit. Dit heeft geen invloed op je internet snelheid.

Wil je dus bijv. graag muziek streamen, je andere huisgenoot wil vakantiefoto’s uploaden en een derde persoon wil beneden Netflix in HD op de bank kijken? Dat kan met glasvezel. Ga vooral je gang!

Terug naar boven

KPN glasvezel pakketten

Alleen internet

Ben je benieuwd naar de glasvezel internet pakketten van KPN? Wanneer je alleen een supersnelle glasvezel internet verbinding wil op je adres, levert KPN een losse 100 Mb/s glasvezel internet verbinding. Als dat niet snel genoeg is voor je omdat je bijv. met zijn allen tegelijkertijd wil kunnen gamen, kies dan voor de eindeloze mogelijkheden van 500 Mb/s op jouw adres.

100 Mbit/s KPN Glasvezel internet
46,49 per maand
check
200 Mbit/s KPN Glasvezel internet
50,49 per maand
check
500 Mbit/s KPN Glasvezel internet
54,49 per maand
check

Alles in 1

Wil je tenslotte alles in 1 met glasvezel internet geleverd krijgen op jouw adres? Ook dat kan met KPN glasvezel met een 100 Mb/s en 500 Mb/s internet snelheid.

KPN maakt het mogelijk om 4K TV te kijken. Heb je een gloednieuwe 4K televisie in huis? 4K TV kijken maakt films, documentaires en series kijken tot een ware beleving. Met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels hebben 4K beeldschermen het dubbele van full HD schermen. Zo kijk je naar je TV alsof je er zelf aan deelneemt.

100 Mbit/s KPN Glasvezel internet
75 Zenders 49 HD Zenders
57,49 per maand
check
200 Mbit/s KPN Glasvezel internet
75 Zenders 49 HD Zenders
61,49 per maand
check
500 Mbit/s KPN Glasvezel internet
75 Zenders 49 HD Zenders
65,49 per maand
check

Waarom is glasvezel internet van KPN bij uitstek geschikt voor 4K televisie? Je hebt niet alleen een 4K televisie nodig, maar ook voldoende internetsnelheid, een Experia Box en een 4K TV-ontvanger. Dit krijg je allemaal standaard bij een KPN alles in 1 pakket met glasvezel internet.

En daarbij: 4K televisie kijk je on demand bij KPN, dus jij hebt volledige controle met de afstandsbediening. Heb je al een Netflix premium abonnement? Bij KPN alles in 1 met glasvezel kijk je standaard Netflix in 4K kwaliteit via de 4K TV-ontvanger.

Terug naar boven

Alternatieven

Vind je KPN glasvezel te duur of wil je razendsnel glasvezel internet hebben maar heb je geen glasvezel op jouw postcode? Dan zijn er ook een aantal alternatieven voor KPN glasvezel internet. Zo zijn er internetproviders die ook glasvezel internet leveren via het KPN glasvezel netwerk maar voor een lagere prijs. Wil je alle aanbieders van glasvezel vergelijken? Klik dan op de link. Kun je geen glasvezel internet ontvangen maar wil je wel super snel internet ontvangen dan kun je ook kiezen voor kabel internet van Ziggo. Dit is op veel meer postcodes aanwezig dan glasvezel internet maar voor de zekerheid kun je een Ziggo postcodecheck uitvoeren.

100 Mbit/s ADSL internet
32,00 per maand
check
200 Mbit/s Glasvezel internet
38,00 per maand
check
200 Mbit/s Kabel internet
54,50 per maand
check

Terug naar boven

KPN postcodecheck

Naast glasvezel internet biedt KPN ook ADSL pakketten voor zowel alleen internet of in combinatie met televisie en/of telefonie. Met behulp van de KPN postcodecheck krijg je het gehele aanbod van KPN te zien op jouw postcode. Ook krijg je de maximale ADSL internet snelheid te zien die mogelijk is op jouw adres.

Ben je benieuwd of jij glasvezel kunt ontvangen op jouw postcode? Doe dan de glasvezel check.

Terug naar boven

Alle KPN glasvezel pakketten

Soort pakket Snelheid Maandprijs
KPN Glasvezel Alleen internet 100Mb/s 46,49 Check
KPN Glasvezel Alleen internet 200Mb/s 50,49 Check
KPN Glasvezel Alleen internet 500Mb/s 54,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Basis 100Mb/s 56,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Basis 200Mb/s 60,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Basis 500Mb/s 64,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Extra 100Mb/s 66,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Extra 200Mb/s 70,49 Check
KPN Glasvezel Internet & TV Extra 500Mb/s 74,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Basis 100Mb/s 57,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Basis 200Mb/s 61,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Basis 500Mb/s 65,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Extra 100Mb/s 67,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Extra 200Mb/s 71,49 Check
KPN Glasvezel Alles in 1 Extra 500Mb/s 75,49 Check

Terug naar boven