Ziggo glasvezel

Ziggo glasvezel postcodecheck

Levert Ziggo glasvezel internet?

Bij internetpostcodecheck.nl krijgen wij van bezoekers vaak de vraag of er ook Ziggo glasvezel beschikbaar is op hun postcode. Het korte antwoord op deze vraag is dat Ziggo geen glasvezel internet aanbiedt maar dit antwoord ligt een stuk genuanceerder. Om jullie beter te informeren over Ziggo glasvezel hebben we besloten om een artikel te schrijven waarin we dieper op de kwestie ingaan.

Snel overzicht

Het Ziggo glasvezel netwerk

Ondanks dat Ziggo geen glasvezel internet levert bestaat het Ziggo netwerk wel voor 97% uit glasvezel. Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk. Dit houdt in dat het grootste gedeelte van het netwerk van Ziggo uit glasvezel bestaat maar de verbinding tussen de wijkkast en de woning geleverd wordt door een coaxkabel.

Het “Ziggo glasvezel en coax netwerk” heeft tijdens testen al snelheden behaald van 4700Mb/s (4,7Gb/s) en volgens Ziggo is het theoretisch zelfs mogelijk om 10000Mb/s (10Gb/s) te behalen. Volgens Ziggo kunnen zij de internetsnelheid verhogen wanneer het nodig is, zo hebben zij kort geleden de maximale internet snelheid van 300Mb/s verhoogt naar 400Mb/s. Hiermee wil Ziggo aantonen dat het HFC-netwerk net zo goed klaar is voor de toekomst als een 100% glasvezel netwerk.

Terug naar boven

Ziggo of Glasvezel : Wat is beter?

Het kan een lastige keuze zijn om te kiezen tussen glasvezel internet of het kabel internet van Ziggo. Om je hierbij te helpen noemen we een aantal voordelen van glasvezel internet tegenover Ziggo internet en een aantal voordelen van Ziggo internet tegenover glasvezel internet met behulp van de glasvezel check.

Terug naar boven

Voordelen van Glasvezel internet

Het eerste voordeel van glasvezel internet is dat een glasvezel internet pakket een stuk voordeliger is dan een Ziggo internet pakket. Wanneer we met de internet postcodecheck een vergelijking maken van internet pakketten met een minimale snelheid van 400Mb/s wordt het prijsverschil duidelijk. In de tabel zie je vergelijking van twee glasvezel pakketten en één Ziggo pakket. Hier zie je een groot verschil tussen de maand- en jaarprijs, of klik hier om te glasvezel vergelijken

100 Mbit/s ADSL internet
32,00 per maand
check
200 Mbit/s Glasvezel internet
38,00 per maand
check
200 Mbit/s kabel internet
54,00 per maand
check

Naast de prijs heeft glasvezel internet een voordeel wat glasvezel internet meer “future proof” maakt, namelijk de upload snelheid. De kans is groot dat in de toekomst de vereiste upload snelheid flink zal toenemen door het gebruik van nieuwe technieken en het gebruik van apparaten die communiceren via het internet. Op dit moment levert Ziggo een uploadsnelheid van 10% ten opzichte van de download snelheid. Bij de hoogste download snelheid van 400Mb/s krijg je dus een upload snelheid van 40Mb/s. Met glasvezel internet ligt de upload snelheid gelijk aan de download snelheid, dus met een 500Mb/s download snelheid krijg je ook een 500Mb/s upload snelheid. Kijk op de KPN Glasvezel voor meer informatie over het glasvezel internet en glasvezel netwerk van KPN.

Terug naar boven

Voordelen van Ziggo internet

Ziggo heeft een heel groot voordeel tegenover glasvezel internet en dat is de beschikbaarheid. Ziggo levert het internet via de “tv kabel” welke al in bijna alle huishoudens beschikbaar is. Met de Ziggo postcodecheck zie je snel of jij kabel internet van Ziggo kunt ontvangen. Het glasvezel netwerk is een nieuwe netwerk en moet daarom van huishouden tot huishouden aangelegd worden. Ondanks dat er in de laatste jaren veel huishoudens aan het glasvezelnetwerk zijn aangesloten neemt de groei nu af terwijl nog geen 50% van de Nederlandse huishoudens verbonden is met het glasvezelnetwerk. Weet je niet of jij glasvezel internet kunt ontvangen gebruik dan de glasvezel check.

Terug naar boven

Conclusie

Door deze grote beschikbaarheid van Ziggo internet tegenover glasvezel biedt een Ziggo internet pakket een goed alternatief voor glasvezel internet. Maar door de hoge snelheden die Ziggo op dit moment (en mogelijk in toekomst) kan leveren kan het ook als concurrentie gezien kunnen worden.

De conclusie is dat we de bezoekers die opzoek zijn naar Ziggo glasvezel helaas moeten teleurstellen maar daarentegen staat dat Ziggo een erg goed alternatief biedt voor glasvezel. In de tabel geven we een overzicht van alle Ziggo pakketten. Wil je de beschikbaarheid van glasvezel op jouw postcode zien gebruik dan de glasvezel check.

Terug naar boven

25 Mbit/s Kabel internet
80 Zenders 36 HD Zenders
39,95 per maand
check
200 Mbit/s Kabel internet
82 Zenders 37 HD Zenders
64,50 per maand
check
400 Mbit/s Kabel internet
136 Zenders 52 HD Zenders
84,50 per maand
check